Yritystiedotteet

Teollisuusalueiden markkinointia jatketaan nyt tienvarsimainonnalla. Nyt vuorossa on Nokiankankaan mainoskyltti vt. 22 varressa.
Muhoksella luontoalan koulutusta!

Muhoksen kunta kutsui syksyllä 2018 luontoalan yrittäjiä Muhoksen OSAO:n  tiloihin , jossa järjestettiin yrittäjille keskustelutilaisuus. Tilaisuuden tavoitteena oli kartoittaa yrittäjien työvoima- ja palvelutarve.

Keskustelun tuloksena syntyi OSAO: lle yhden viikon mittainen Retki- ja luontoruokakoulutus Muhoksen OSAO: n yksikössä 23.9- 27.9 2019. Lisätietoja saa OSAO: n Muhoksen yksiköstä ja Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattorilta Asko Lampinen 044 4970006

Retki- ja luontoruokailupalvelut, 35 tuntia

Tavoitteet:

Osallistuja osaa

 • valmistautua luontoruokailupalveluihin ja tehdä esivalmisteluja

 • valmistaa toimintaympäristöön ja vuodenaikaan sopivia ruokia ja muita tarjottavia

 • pakata, kuljettaa, laittaa esille ja tarjoilla ruokia ja juomia

 • tehdä jälkityöt

https://retkipaikka.fi/wp-content/uploads/2017/04/ESPEGARD-0086469-1210x423.jpg

Sisältö:

Eri vuodenaikoina eri materiaalien hyödyntäminen: villiyrtit, sienet, marjat, riista

Kotaruokia,  esim. seuraavia ruokalajeja (myös asiakkaiden toivomusten mukaan):

 • tikkusämpylät, -pullat, täytetyt leivät

 • loimulohi

 • paellaa, wokkeja, käristyksiä

 • vartaita, pihvejä, gripsejä, broileria eri muodoissaan, kasviksia folionyyteissä, täytetyt herkkusienet, perunoita erilaisina versioina, kylmiä kastikkeita

 • makkaroita (voidaan tehdä itse)

 • keittoja esim. savulohikeitto, lapinukon porokeitto

 • salaatteja

 • kermassa haudutettua leipäjuustoa lakkahillolla, ohukaisia

 • nokipannukahvia, teetä

Raaka-aineiden kuivattaminen ja niistä ruokien valmistus

Ajankohta: 23.-27.9.2019

Hinta: 842 € (sis. alv 24%) /osallistuja   8-16 osallistujaa

Ilmoittautuminen: https://wilma.osao.fi/browsecourses?school-id=22

Turvallista koulumatkaa, Muhoksella!

Torstaina 8.8 alkaa Muhoksella uusi kouluvuosi. Toivotamme kaikille oppilaille iloista ja reipasta kouluvuotta. Toivomme teiltä huoltajilta pientä apua turvallisiin koulumatkoihin, siten että kerrotte kotona kuinka tärkeää on laittaa kiinni turvavyö koulukuljetuksissa ja laittaa kypärä päähän pyörämatkalle. Liikennöitsijät toivovat teiltä, että ilmoitatte koululle ja kuljetusyrittäjille hyvissä ajoin poissaoloista. Oppilaskuljetuksiin on tullut muutoksia ja niistä koulut tiedottavat Wilmassa tarkemmin erikseen. Isoin muutos oppilaskuljetuksiin on tullut Muhosperän -ja Suokylänsuunnan kuljetuksiin. Muhosperän sekä Suokylän reittilinjat ajetaan eri autoilla, jolloin odotusajat lyhenevät. Tarjouskilpailutuksessa menestyivät mukavasti paikalliset yritykset ja yrittäjät, pääosin sopimukset ovat 2+1 vuotta, poikkeuksena on Kylmälänkylän sopimukset, jotka ovat syyslukukauden mittaisia.

Muhoksen kunnan oppilaita palvelevat;

Kylmälänkylässä palvelee Esko Kukkohovi

Kylmälänkylästä keskustaan palvelee Teemu Nurkkala

Korivaarassa palvelee Revon Turistiliikenne Oy

Koulutoimiston määrittelemät ajaa Muhoksen Taksi (Pertti Koivu)

Muhosperän ja Suokylän reiteillä palvelee Suorsan Liikenne Oy

Huovilan koulun liikenteessä palvelee Suorsan Liikenne Oy

Laitasaaren koulun alueella palvelee JS Matkat Oy

Tyrnävän suunta OTP (Tyrnävän kunta ja Muhoksen kunta)

Sanginjoen alueella palvelee Muhoksen Taksi (Pertti Koivu)

Oulu- Muhos- Oulu joukkoliikenne Revon Turistiliikenne Oy

Asko Lampinen palvelee reklamaatioissa, Juha Valta hyvinvointijohtaja ja Kirsi Heinonen palvelee koulutoimistolla teitä huoltajia muissa asioissa.

Turvallista matkaa toivottaa Muhoksen kunta!

Yleisökatsomon varausinfo

Muhoksen kunta on hankkinut Oulun Seudun Leader hankerahan kautta yleisökatsomon, jota voivat yhdistykset, urheiluseurat ja kyläyhdistykset lainata ilmaiseksi omaan käyttöön.

Yleisökatsomon varausinfo

Nuoret sai ”Taskurahaa” Karhunluolakilpailusta

Muhos Valley, Muhoksen- ja Utajärven 4H- yhdistykset sekä Muhoksen- ja Utajärven kunta järjesti Muhoksen kirjastolla keskiviikkona 8.5 klo 14 yrittäjyyskilpailun nuorille. Järjestämisvastuussa oli 4H- yhdistys.  Sarjoja oli kaksi, 13- 18 ja 19- 29 ikäisille nuorille. Yleisöä oli tällä kertaa mukana 70- 80 henkilöä ja valtaosa yleisöstä oli Muhoksen lukion ja yläkoulun yrittäjyysryhmästä. Kiitokset oppilaille ja opettajille aktiivisesta osallistumisesta. Valokuvassa on finaaliin osallistuneiden ryhmä. Tuomaristossa oli Mimmi Valley Jaakko Räisänen, 4H Mirja Mertala, Utajärven kunta Vuokko Paso, Muhoksen kunta Asko Lampinen, yrittäjä Aki Lehto ja  4H Johanna Huovinen

Karhunluolan voittajat 2019:

13-18-vuotiaiden sarja:
1. Iiris ja Seelia Toppinen
2. Sofia ja Aada Taskila sekä Helmiina Pinoniemi
3. Linnea Leinonen

19-28-vuotiaiden sarja:
1.Mirka Helander
2. Mirva Murtomäki
3. Titta Toppinen

Onnea voittajille!

Nyt voit vaikuttaa suomalaisten yritysten digiosaamiseen ja -valmiuksiin!

Digitalisaatio luo yrityksille uusia mahdollisuuksia sekä haasteita. Tämä vaatii yrittäjiltä rohkeutta ravistella perinteisiä ajattelu- ja työskentelymalleja, kokeilla ja uudistua, sekä tarttua uusiin mahdollisuuksiin. Vastauksilla pyritään selvittämään yritysten digitilannetta, joka auttaa alueellisten digipalveluiden ja koulutusten kehittämisessä esimerkiksi alueellisten toimijoiden toimesta.

Vastaa 15.6.2019 saakka avoinna olevaan kyselyyn TÄSTÄ:

Jokainen vastaus on tärkeä alueellisen kilpailukyvyn kehittämiseksi ja sopivan digipalvelutarjoaman luomiseksi. Vastaaminen kestää ainoastaan 10 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksella, eikä tulosyhteenvedosta voi tunnistaa yksittäisiä vastauksia.

Kyselyn toteuttavat Teknologian Tutkimuskeskus VTT ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu ja se on osa Digileap -hanketta. Hankkeessa on mukana BusinessOulu, Iin Micropolis Oy, Naturpolis Oy, Raahen seudun yrityspalvelut sekä Pipelife Finland Oy.

Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä 2019 osoitteessa www.apuadigiin.fi. Apuadigiin.fi -palvelusivustolta löytyy esimerkiksi yritysten käyttöön suunniteltuja digitalisaatioon liittyviä työkaluja ja menetelmiä, kevään 2018 kyselytulokset, sekä DigiLeap-hankkeen tuloksia.

Some- koulutus 25.3 klo 17.30  Rokualla 

Tänään Rokualla Oulujokilaakson yrittäjien järjestämä some-koulutus, joka on avoin kaikille yrittäjille ja yrittämisestä kiinnostuneille henkilöille. Illan koulutuksen aiheena on LinkedIn.

https://www.facebook.com/events/1328751243931423/

Yritysvierailu Tmi: Timotekee 16.4.2019

Tmi: Timotekee tarjoaa muhoslaisille kiinteistöhuoltotöitä, mökkitalkkaripalveluita, metsätöitä, pienkonekorjausta ja huoltoa, polttopuun tekoa asiakkaan puutavarasta sekä pihatöihin apua.
Timon Suorsan tavoittaa puhelinnumerosta 050- 5362541  http://www.timotekee.fi

Muhoksen kunta oli yritysvierailulla Kodikaslämpö Oy:llä 27.3.2019

Kodikaslämpö Oy on perustettu vuonna 2002. Yritys on kirjoilla Muhoksella ja pääkonttori on Muhoksella. Yritys on tuottanut verotuloja Muhoksen kunnalle jo 17 vuoden ajan. Työpaikkoja Kodikaslämpö antaa 40 työntekijälle, josta suurin osa sijoittuu Muhokselle. 2013 tuotemerkiksi tuli ”Umen- lämpöä maan uumenista”. Umen on Kodikaslämpö Oy:n omistama tuotemerkki. Yritys tuottaa kaiken alusta alkaen eli suunnittelun, maalämpöporauksen ja lämmitysjärjestelmän sekä huoltotyön. Muhoksen kunta toivottaa edelleen menestystä Kodikaslämpö Oy: lle

************************************************
Mitä ihmettä kuvassa tapahtuu?

Mies räplää kännykkää? Ufo on laskeutunut viereen? Ei, vaan JS  Suomen kuvaaja nostaa dronen ilmaan Korivaaran yrityspuistossa. Muhoksen kunta kuvasi perjantaina kaikki yrityspuistot, yrityskylät, teollisuusalueet ja KUMMA tilat. Uusi elinkeinoesite valmistuu huhtikuun aikana ja esitettä käytetään yritysalueiden markkinointiin printti ja videokuvan muodossa.
************************************************
Päivitys 25.3.2019
Muhoksen kunnan oppilaskuljetukset tulevat kohta kilpailutukseen. Hilma- järjestelmässä tarjouspyyntöä tarkistetaan EU tasolla (TED tietokanta), koska on kyseessä EU- kynnysarvon ylittävä hankinta.
************************************************
Muhoksen 4H-yhdistys on järjestämässä vuoden 2019 yrittäjyyskilpailua
Muhoksen 4H-yhdistys järjestää vuoden 2019 Karhunluola-yrittäjyyskilpailun, jonka tarkoituksena on kannustaa nuoria yrittäjyyteen, synnyttää menestystarinoita ja lisätä Oulujokilaakson elinvoimaa. Kilpailun kohderyhmänä ovat tänä vuonna 13-28-vuotiaat, ja kisaa käydään kahdessa eri sarjassa (13-18-vuotiaat ja 19-28-vuotiaat). Kilpailun ensimmäiseltä kierrokselta finaaliin pääsee viisi ehdokasta kummastakin sarjasta. Finaali pidetään 8.5.2019 Koivu ja Tähti-kulttuurikeskuksessa.

Ilmoittaudu kilpailuun 27.4.2019 mennessä. Tarkemmat säännöt ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä: http://karhunluola.org/saannot/

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Mirja Mertala
Muhoksen 4H-yhdistys ry
p. 044 330 7955
email: muhos(at)4h.fi

************************************************
Oulujoki taimenjoeksi, lohet unohdettakoon!

Kalastus- ja veneilyilta keräsi aktiivisen muhoslaisjoukon keskustelutilaisuuteen Muhoksen kunnantalolle maanantaina 18.2.  LUKEN: n tutkija Panu Orell kertoi tutkimustuloksia Oulujoen kalaistutuksista ja jatkokehitysajatuksista tulevaisuuteen. Tutkija Panu Orell ja muhoslaiset aktiivit olivat hämmästyttävän yksimielisiä Oulujoen kalastuksen jatkotoimista. Jos kalaportaita ei saada pitemmällä tähtäimellä kaikkiin voimalaitoksiin, ei voida koskaan puhua luontaisesta kalajoesta, vaan sitä vastoin tulisi istutusten ja muiden toimien kautta Oulujoesta tehdä taimenjoki, josta poistetaan asteittain kalarauhoitukset. Oulujoelle kalanousu tapahtuu vasta syksyllä, joka poikkeaa muista vastaavista jokialueista.  Edellä mainituilla toimilla Oulujoesta tulisi kalastusmatkailun kannalta merkittävämpi kohde, joka kohdistuu erityisesti kuntalaisiin ja antaa paremman mahdollisuuden kalastusmatkailun, kalastusyrittäjyyden sekä tuo jokilaaksoon matkailun kautta työpaikkoja.

Lisäksi kalastajat ja veneilijät kertoivat tilaisuudessa veneilyn ongelmakohdista, joita merkittiin karttoihin tiedoksi yritykselle, joka kaikuluotauksen suorittaa keväällä 2019. Keskusteluissa oli mukana, myös veneidenlaskupaikat, joihin toivottiin pientä parannusta.

************************************************
Muhoksen uusin yrittäjä on Saara Teerijoki- Joensuu ja yrityksen nimi on Kangaskauppa Keltainen, joka sijaitsee Kellotiellä Sportti Kukon ja Tikkasen tilitoimiston välissä. Asiakaspalvelun lomassa Muhoksen kunta kävi tapaamassa uusinta yrittäjää. Euro Muhokselle tarkoittaa sitä, että jos käytät muhoslaista yritystä, niin palvelut säilyvät.

************************************************
Eräopaskurssi Muhokselle?

Muhoksen kunta saattaa yhteen OSAO: n ja Muhoksen, Utajärven ja Vaalan matkailuyrittäjät torstaina 14.11 klo 11 OSAO: n Muhoksen yksikössä. Ideapalaverin päätarkoituksena on pohtia yhdessä, olisiko tarvetta järjestää Eräopaskurssi tai luonto- opaskurssi OSAO: lla. OSAO myös pohtii omalta osalta, olisiko heillä mahdollisuutta rakentaa opinto- ohjelma Muhoksen yksikköön.

Lisätietoja; Asko Lampinen Muhoksen kunta 044 4970 006 ja OSAO: n Muhoksen yksikön johtaja Kirsti Joki-Tokola 040 648 3861

************************************************
Dream up -tapahtuma kiinnosti opiskelijoita. Ideakilpailun voiton vei Kelluva kahvila liikeidea. Mukana vinkkejä antamassa oli myös yrityspuolen opettajat, Muhos Valley, Muhoksen 4 H, Muhoksen yrittäjät ja Muhoksen kunta.

Leaderilta kiinnosti yrityksiä, yhteisöjä ja kuntalaisia. Tuolit loppuivat kesken ja keskustelut jatkuivat pitkälle iltaan, kiitos tilaisuuteen osallistujille ja kiitos Oulun seudun Leaderneuvojille. Yrityssalaisuudet huomioiden tilaisuudessa nousi esille useita mienkiintoisia ajatuksia…