Yritysblogit

Muhoksella luontoalan koulutusta!

Muhoksen kunta kutsui syksyllä 2018 luontoalan yrittäjiä Muhoksen OSAO:n  tiloihin , jossa järjestettiin yrittäjille keskustelutilaisuus. Tilaisuuden tavoitteena oli kartoittaa yrittäjien työvoima- ja palvelutarve.

Keskustelun tuloksena syntyi OSAO: lle yhden viikon mittainen Retki- ja luontoruokakoulutus Muhoksen OSAO: n yksikössä 23.9- 27.9 2019. Lisätietoja saa OSAO: n Muhoksen yksiköstä ja Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattorilta Asko Lampinen 044 4970006
Retki- ja luontoruokailupalvelut, 35 tuntia

Tavoitteet:

Osallistuja osaa

 • valmistautua luontoruokailupalveluihin ja tehdä esivalmisteluja

 • valmistaa toimintaympäristöön ja vuodenaikaan sopivia ruokia ja muita tarjottavia

 • pakata, kuljettaa, laittaa esille ja tarjoilla ruokia ja juomia

 • tehdä jälkityöt

https://retkipaikka.fi/wp-content/uploads/2017/04/ESPEGARD-0086469-1210x423.jpg

Sisältö:

Eri vuodenaikoina eri materiaalien hyödyntäminen: villiyrtit, sienet, marjat, riista

Kotaruokia,  esim. seuraavia ruokalajeja (myös asiakkaiden toivomusten mukaan):

 • tikkusämpylät, -pullat, täytetyt leivät

 • loimulohi

 • paellaa, wokkeja, käristyksiä

 • vartaita, pihvejä, gripsejä, broileria eri muodoissaan, kasviksia folionyyteissä, täytetyt herkkusienet, perunoita erilaisina versioina, kylmiä kastikkeita

 • makkaroita (voidaan tehdä itse)

 • keittoja esim. savulohikeitto, lapinukon porokeitto

 • salaatteja

 • kermassa haudutettua leipäjuustoa lakkahillolla, ohukaisia

 • nokipannukahvia, teetä

Raaka-aineiden kuivattaminen ja niistä ruokien valmistus

Ajankohta: 23.-27.9.2019

Hinta: 842 € (sis. alv 24%) /osallistuja   8-16 osallistujaa

Ilmoittautuminen: https://wilma.osao.fi/browsecourses?school-id=22

2.7.2019

On aika kesälomien, muutama päivä on kertynyt kesälomapäiviä, tapaamme jälleen ennen, kuin heinäkuu päättyy 31.7

 

Leppiniemen kyläyhdistys ja Pohjois- Pohjanmaan liitto piti vesivoimaperintöillan Veku Vaku Leppiniemen konttorirakennuksessa 6.2.2019 klo 18- 20. Kirsti Raskalenko Pohjois- Pohjanmaan liitosta avasi tilaisuuden. Arkkitehti Veli- Pekka Huhtamo esitteli maailmanperintökohdehanketta, asukkaat ja yrittäjät kertoivat kokemuksia vanhojen rakennusten korjauksista, Montan-, Leppiniemen- ja Pällinlapset, jo toki varttuneet kertoivat lapsuudenkokemuksista ja kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ervasti kertoi kokemuksia, kun perhe muutti Leppiniemeen.

Muhoksen keskustan alueen vuokratilat

Muhoksen keskustan alueella on muutamia vuokratiloja, joita te yrittäjät voitte vuokrata, vuokratilat käy myös hyvin yhdistyksille, mikäli taloudellisesti se on mahdollista. Vuoratiloja on tarjolla Juhani Jakosella (Valtatie 9), Tervareitti paikallislehden (Juha Kurtti, toimistotilojen yhteydessä), Ville Leinosen (Tehtaantie 5), Rovastinojalla TB- huoltoasema ja Markku Pellisen (autoliikekiinteistö).

Uusin vuokrakiinteistö on;  Eeva Kortetmäki, Kaisu Kotilainen ja Jyri Vesikukka on perustanut Koveko
Oy:n. Koveko Oy on hankkinut Valtatie 23 kiinteistön ja lähtee nyt vuokraamaan
toimitiloja. Tarjolla olisi 50-300 neliötä toimitilaa. Tiloja voidaan
jakaa tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Kiinteistö olisi tarkoitus
ajansaatossa remontoida uuteen loistoonsa ja parantaa paikan ilmettä.

Muhoksen kunnan alkuvuoden 2019 yrityskuulumiset!

Muhoksen teollisuusalueille on annettu uudet nimet. Pääosin nimissä on edelleen tuttuja asioita. Oulusta päin tullessa meillä on Nokiankankaan teollisuusalue, Korivaaran yrityspuisto, Koivikon yrityspuisto ja Muhoksen yrityskylä, jossa lisäksi uuden tien nimeksi tulee Yrityskyläntie.

Muhoksen kunnanhallitus teki päätöksen perustaa tonttimarkkinoinnin työryhmän, johon kuuluu Jukka Syvävirta kunnanjohtaja, Eija Jurvanen kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Juha Auno arkkkitehti, Eero Airaksinen rakennustarkastaja ja lisäksi mukaan tulee ulkopuolinen markkinoinnin ammattilainen.

Oulujoen venereitin kaikuluotaus on asetettu tarjouskilpailuun ja tavoitteena on hakea turvallinen venereitti Oulun kaupungin rajalta Montan voimalaitokselle asti. Tarjouskilpailu on Cloudia järjestelmässä.

Muhoksen kunnanhallitus on tehnyt päätöksen lähteä kunnostamaan Rokuan järvistä Soppista ja Tulijärveä, mikäli hanke ja rahoitus hyväksytään.

Muhokselle oli perustettu vuonna 2018 yhteensä 42 uutta yritystä, josta tuoreimpana oli nähtävillä Titta Toppisen toiminimi Tivilla kunnan facebooksivuilla 28.1.2019

 

Eräoppaat ja eräkokit kadoksissa?

Syksyllä, on keskusteltu avoimesti Oulujokilaaksossa, onko meillä tarpeeksi työntekijöitä erä- ja luontoalalla? Saavatko paikalliset yrittäjät apuvoimia ruuhka- aikoina? Olisiko syytä miettiä, olemmeko valmiita aktiivisen markkinoinnin jälkeen ottamaan vastaan matkailijoita Oulujokivarren luontomatkailun piristyessä? Joudummeko myymään ”ei joota”, kun omat kädet eivät enää riitä? Onko meillä riittävästi eräkokkeja ja pitopalvelun ammattilaisia, kun matkailijaryhmä tai matkanjärjestäjä järjestelee matkoja Oulujokilaaksoon ja Oulunjärvelle. Muhoksen kunta saattaa yhteen OSAO: n ja matkailuyrittäjät torstaina 14.11. Olisiko tässä ratkaisun siemen?

Olemmeko valmiita?

Asko Lampinen elinvoimakoordinattori

Eräopaskurssi Muhokselle?

Muhoksen kunta saattaa yhteen OSAO: n ja Muhoksen, Utajärven ja Vaalan matkailuyrittäjät torstaina 14.11 klo 11 OSAO: n Muhoksen yksikössä. Ideapalaverin päätarkoituksena on pohtia yhdessä, olisiko tarvetta järjestää Eräopaskurssi tai luonto- opaskurssi OSAO: lla. OSAO myös pohtii omalta osalta, olisiko heillä mahdollisuutta rakentaa opinto- ohjelma Muhoksen yksikköön.

Lisätietoja; Asko Lampinen Muhoksen kunta 044 4970 006 ja OSAO: n Muhoksen yksikön johtaja Kirsti Joki- Tokola 040 648 3861

 

Muhoksen yritysalueiden nimikilpailulinkki on alla;

https://goo.gl/forms/tmFp2p1WN79YiiRC2

Dream up -tapahtuma kiinnosti opiskelijoita. Nuorena kun aloittaa, niin yritysasiat tulevat luontaisesti esille tulevina ammattimahdollisuuksina. Ideakilpailun voiton vei Kelluva kahvila liikeidea. Mukana vinkkejä antamassa oli myös yrityspuolen opettajat, Muhos Valley, Muhoksen 4 H, Muhoksen yrittäjät ja Muhoksen kunta.

Leaderilta kiinnosti yrityksiä, yhteisöjä ja kuntalaisia. Tuolit loppuivat kesken ja keskustelut jatkuivat pitkälle iltaan, kiitos tilaisuuteen osallistujille ja kiitos Oulun seudun Leaderneuvojille. Yrityssalaisuudet huomioiden tilaisuudessa nousi esille useita mienkiintoisia ajatuksia…

Yritysten ja yhdistyksien aktiivisuutta koetellaan

Kuluvan viikon (29.10- 2.11) aikana yrittäjillä ja yhdistyksien puheenjohtajilla riittää ”vientiä”. Maanantaina kokoontuvat hevosyhdistyksien puheenjohtajat kunnantalolle, jossa aiheena on monitoimirata, hevosreitistöt ja opinnäytetyö. Tiistaina taas yrittäjät kokoontuvat pohtimaan aurinkosähkön mahdollisuuksista, saisiko sähkölaskuja pienennettyä ja ympäristönsuojelua tuettua samoilla ”tulilla”. Keskiviikkona menemme kuulemaan ja näkemään Oulunjoki- illan aiheita hankkeet, elokuvat, kalastus, talviuinti ja veneily. Torstaina taas matkailuyrittäjyydestä ja matkailusta kiinnostuneet kokoontuvat Sotkan Helmeen pohtimaan matkailuideoita. Nämä edellämainitut asiat koskettavat luonnollisesti, meitä kaikkia kuntalaisia.

Tervetuloa tapahtumiin.

Viskaalin tila aloitti yritysblogien kirjoitukset

Viskaalin tila

Ilmastonmuutoskeskustelu haastaa yritykset

Maanantaina 8. lokakuuta julkaistu YK:n ilmastoraportti toi myös meille yrittäjille uutta ajateltavaa. Miten ja millaista energiaa toimintaan kannattaa jatkossa käyttää? Kaikkoavatko asiakkaat, jos ei pystytä tarjoamaan ympäristöystävällistä vaihtoehtoa? Mitä toimenpiteitä asia ylipäätänsäkin vaatii kullakin alalla? Muuttavatko tulevat poliittiset päätökset toimintaympäristöämme kuinka paljon?

Me Viskaalissa olemme seuranneet keskustelua jo pitkään ja yhtenä johtoajatuksena toiminnassamme on ollut juuri tämä: tuottaa ruokaa kestävän kehityksen periaatteella. Ruokimme eläimiämme esimerkiksi leipomoiden ylijäämäleivällä, pyrimme pitämään hankinnassa kuljetukset mahdollisimman lyhyinä. Käytämme myös mahdollisimman paljon kierrätettävää tavaraa niin koneista ja laitteista työvaatteisiin ja toimiston kalustukseenkin asti.

Tie täyteen hiilineutraaliuteen on meilläkin vielä pitkä, mutta oikealla tiellä ollaan. Nyt meneillään oleva investointi Reininperälle on meillä taas seuraava askel kohti ekologisempaa toimintaa ja kiertotaloutta. Siitä kerromme myöhemmin, mutta juuri nyt haasteena on myös se, kuinka pakata tuotteet ympäristöystävällisemmin, kun elintarvikelainsäädäntö kuitenkin vaatii tiettyä säilyvyyttä tuoretuotteissa ja toisaalta ostovalinta tehdään pakkauksen ulkonäönkin perusteella. Toisaalta mietimme myös jatkuvasti, kuinka hyödyntää koko teuraseläin sataprosenttisesti, missä olemme jo varsin hyvin onnistuneet.

Viskaalin päätuote on punainen liha, jolle tuntuu varsinkin nyt kertyvän syntilistaa. Meidän haasteena jatkossa onkin saada suomalaisille lisää tietoa siitä, että Suomessa tuotettu punainen liha on tutkitusti huomattavasti hiilineutraalimpi vaihtoehto kuin esimerkiksi muualla maailmalla tuotettu. Meidän nautamme kun syövät pääosin nurmirehua, jota kasvatetaan olosuhteissa, joissa eivät muut kasvit kunnolla menesty, eivätkä vie vettä muulta ekosysteemiltä. Lisäksi täytyy muistaa, että suurin osa Suomessa kasvavasta karjasta tuottaa ensin maitoa ja sitten lihaa. Tämä kaikki pienentää suomalaisen punaisen lihan hiilijalanjälkeä huomattavasti.

Syö vähemmän, mutta syö parempaa. Suomalaista, puhdasta, eettistä ja sellaista ruokaa, jota kasvatetaan ekologisesti kestävällä periaatteella. Siihen me Viskaalissa panostamme.

Tuula Kukkola-Räinä

Viskaalin tila, emäntä

 

Muhoksen kunnan oppilaat joutuivat töihin, ja vielä ilman palkkaa!

Arvoisat oppilaat!

Muhoksen kunta pistää teidät oppilaat töihin. Ja palkkaa te ette saa, palkkioksi sitä vastoin te saatte ilmaisen kouluruuan ja opetuksen sekä hyvät peruspalvelut. Työnne kuva on vain pienen pieni, kun te suurella ylpeydellä edustatte Muhoksen kuntaa urheilukisoissa tai kulttuuritapahtumissa, te vain käytätte tätä uutta paitaa. Kunnan strategian on sanamuodosta kuvaksi piirtänyt Esa Holopainen. Paidassa on myös Muhoksen kunnan Mimmi Logo.

Kuvassa on seuraavia asioita;

Hyvät peruspalvelut

Monipuoliset vapaa- aika ja kulttuuripalvelut

Luonto, Oulunjoki, maaseutumainen kotikunta

Toisen asteen opiskelun koulutusmahdollisuudet

Hyvät liikenneyhteydet

Muhos on kaupan ja palveluiden keskus Oulujoki- laaksossa

Positiivinen opiskelu- ja työilmapiiri

Muhoksen vanha ja kaunis kotikirkko

Onnea tuleviin urheilukisoihin ja kulttuuritapahtumiin ja kantakaa suurella ylpeydellä tätä paitaa.

 

Muhoksen kunta oli mukana Muhos Ajossa Muhoksen Ravinaisten kanssa

Perinteinen Muhoslähtö oli to 4.10 Oulun Äimärautiolla ja Muhoksen kunta markkinoi sitä pienellä summalla. Muhos Ajon kylmäveristen tasoitusajon voitti nro. 8. Koveri, jonka ohjastajana oli Ahti Antti- Roiko ja hevosen omistaja on Pasi Impola (Raahe). Muhos Ajoja sponsoroi myös Muhoksen Yrittäjät, Kotipitäjä, Viskaali, Neste Muhos, Pub Puute, K Supermarket Mimmi.

Ennen lähtöä Oulun Äimäraution toimitusjohtaja Sirkka Huopana esitteli allekirjoittaneelle radan toimintaa ja rakennusprojektia. Itse en ole koskaan käynyt raveissa ja niimpä Huopana houkutteli veikkaamaan Muhos Ajoa ja minähän veikkasin… (omilla rahoilla veikkasin) eli 9. euroa laitoin troikkaan (kolme parasta hevosta) ja ehdokkaat aloittelijalla oli 8, 15 ja 16. Kerroin olisi ollut 650! Lopputulos oli 8, 1 ja 16. No, kuitenkin sain kolme euroa 20 senttiä voittoa. Aloittelijan tuuria sanoisin.

Valokuvan otti Jari Piirala

Asko Lampinen elinvoimakoordinaatori

Muhokselle joulumyymälä?

Tänään perjantaina 28.9 yritystapaaminen oli mieluisa. Olin Mirjan kanssa katsomassa erään yrityksen kiinteistöä. Muhokselle on nyt tulossa joulumyymälä, jossa ei tarvitse myydä joulutavaroita kinttaat kädessä☃.  Muhoksen kunnan ja erään yrityksen myönteisellä päätöksellä 4 H yhdistys avaa marraskuun puolivälin jälkeen neljäksi viikoksi joulumyymälän (Valtakatu 23). 4 H yhdistys vastaa toiminnasta ja tiedottaa asiasta syksyn mittaan tarkemmin. Mukaan joulumyymälään pääsee muutkin yhdistykset mukaan, mutta 4 H asettaa säännöt toiminnalle.

Tiedustelut: Mirja Mertala p. 044-3307955/ muhos(at)4h.fi

Hevosilta (Turpakäräjät) Muhoksella tiistaina 9.10 klo 18 Muhoksen kunnantalon KUMMAN yhteisötilan kahviossa. 

Muhoksen kunta kutsuu hevosalanyrittäjät ja aktiiviharrastajat keskustelemaan hevosalan investointitarpeista Muhoksella. Tilaisuus on avoin keskustelutilaisuus, jossa on mukana Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattori Asko Lampinen, maaseutuasiamies Eija Rautiainen ja ProAgriasta Heini Iinatti YritysAgrohankeesta.

Kahvitarjoilu tervetuloa lisätietoja Asko Lampinen 0444970006

Muhoksen Mimmi ja yhteistyö!

Ja arvoisat yrittäjät ja yhdistykset, Muhoksen Mimmi tulee teidän tapahtumaan kutsuttuna juontamaan sekä esiintymään. Muhoksen Mimmi eli Kati Seppänen tekee oman työn ohella Muhoksen Mimmin edustustehtävää, josta johtuen otathan yhteyttä hyvissä ajoin noin 2- 3 viikkoa ennen tapahtumaa. Pienen korvauksen joudutte maksamaan, mutta isosta summasta ei ole kysymys. Mimmin yhteystiedot ovat; kati.muhoksenmimmi(at)gmail.com

https://muhoksenmimmi.com/

 

Hei muhoslaiset yrittäjät, olisitteko kiinnostuneet tästä hankkeesta?

Olisiko sinun yrityksesi mukana digitalisaatiohankkeessa?

Olemme haastatelleet jo useita Pohjois-Pohjanmaan yrityksiä, mutta emme yhtään Muhoksen yritystä. Tästä johtuen, haluaisimme kutsua myös Muhokselaisia yrityksiä Oulun yliopiston tai VTT tekemään haastatteluun!

Haastattelun tarkoituksena on selvittää yrityksen digimuutoskyvykkyys sekä mahdolliset kehityskohteet (Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu), tai yrityksen digitalisaatiokypsyys (VTT). Haastattelun jälkeen yritys saa joko 1) kattavan liiketoiminta-analyysin sekä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun liiketoiminta-asiantuntijoiden laatimia kehitysehdotuksia ja vinkkejä kyvykkyyksien lisäämiseksi tai 2) VTT:n tekemän digitalisaatioanalyysin ja kehitysehdotuksia. Haastattelun jälkeen on mahdollista saada yrityskohtaista konsultointia johonkin tiettyyn yritystä erityisesti kiinnostavaan aihealueeseen liittyen. Tähän ilmaiseen konsultointiin valitaan osa haastatelluista yrityksistä.

Haastattelu kestää enintään kaksi (2) tuntia ja se toteutetaan mahdollisuuksien mukaan yrityksen toimitiloissa. Haastattelu voidaan toteuttaa myös toisessa rauhallisessa paikassa tai Oulun yliopistolla/VTT:llä. Käsittelemme kaikki haastatteluja koskevat tiedot ehdottoman luottamuksellisesti ja tutkimusjulkaisuissa huolehdimme, että haastatteluissa esille tulevat tiedot eivät ole yhdistettävissä yksittäiseen yritykseen.

Kyvykkyyshaastattelu on osa EAKR-rahoitteista DigiLeap-hanketta, jonka tavoitteena on selvittää yritysten digitilanne erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla, sekä tutkia yritysten digimuutoskyvykkyyttä. Hankkeessa ovat mukana Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, Teknologian Tutkimuskeskus VTT, BusinessOulu, Iin Micropolis Oy, Naturpolis Oy sekä Raahen seudun yrityspalvelut.

Haastattelut toteutetaan kuluvan syksyn aikana ja mikäli näet tällaisen yhteistyön kiinnostavana, voit olla yhteydessä alla olevaan numeroon.

Ystävällisin terveisin

Marko Juntunen                                                                          

Tutkijatohtori, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

+358 45 341 3975

Marko.Juntunen@oulu.fi

 

Turvaa palvelut Muhoksella ja käytä muhoslaista yrittäjää!

Tapasin taas kaksi muhoslaista pienyrittäjää, kuvassa olevat yrittäjät huoltavat sinunkin polkupyörän, pienkoneet ja lisäksi voit ostaa heiltä urheiluvälineitä sekä polkupyörän. Muista, että euro Muhokselle turvaa palvelut Muhoksen keskustassa, eikä meidän aina tarvitse lähteä kaupungin vilinään, maksaa se polttoainekin jotakin ja aikaa tuhraantuu matkoihin.

Tv. Asko

 

Puhe KUMMAN- yritystilan avajaisiin 31.8.2018

Hyvää päivää kaikille

Esittelen vielä itseni, koska nyt olen ollut peräti neljä viikkoa töissä Muhoksen kunnassa.  Olen Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattori Asko Lampinen. Asustelen Muhoksella ja työelämässä olen ollut yrittäjänä ja sekä myös ollut työntekijänä toisella töissä. Työporukka on mielestäni kunnassa hyvä ja varsinkin kahvitauolla vitsit ovat ihan laadukkaita. Karkeasti sanottuna toimialueenani ovat yritysasiat, kuljetussopimukset ja hankeasiat, sekä kaikki muut asiat mikä liittyy rahaan. Itselläni ei ole rahaa koskaan ollut liikaa yrittäjänä, mutta puutteen kanssa tulen kyllä toimeen. Yritysasioina toivotan uudet yritykset tervetulleeksi, tavoitteena on saada uudet yrittäjät asettumaan Muhokselle, yhteistyö Muhoksen Yrittäjien kanssa, tuoda esille yritystontit vanhoille ja uusille yrittäjille. Kuljetussopimuksissa tavoitteena on saada kunnan ja liikenneyrittäjien kanssa niin hyviä sopimuksia, jotka palvelisivat kuntalaisia mahdollisimman hyvin. Ensimmäinen isompi työ oli oppilaskuljetussopimusten päivittäminen ja ne ovat nyt ok. Ja talvella ryhdytään työstämään 2010 lukukauden sopimuksia ja siitä eteenpäin. Tarkoitus on käydä kunnan sisällä myös muitakin kuljetussopimuksia läpi saadaanko kuljetuksia yhdistettyä. Hankeasioissa tulisi löytää muhoslaisia ja muhoslaisia yrittäjiä kiinnostavia hankkeita, jotka kantaisivat mahdollisimman pitkään. Toinen isompi asia on juuri työn alla, joka on Muhoksen kunnan yrityssivujen rakentaminen, joka on parasta aikaa menossa. Sivuja päivitetään parhaillaan ja elinkeinostrategiaa viedään käytännön tasolla läpi kuntakentän. Nämä KUMMAN yritystilat ovat sijainniltaan hyvät, tänne on kunnan työntekijänä hyvä tulla. Mittasin juuri kellosta aikaa, että kunnan työntekijän ja yrittäjän välinen etäisyys on noin 20 sekuntia, siihen ei moni kunta Suomessa pysty, uskallan näin väittää, puhutaan siis suomenennätyksestä, sen voi arvoisa toimittaja kirjata ylös. Voidaan siis rehellisesti väittää Muhoksen kunnan ja Muhoksen Yrittäjien yhteistyön olevan läheinen ja lämmin.  Esimerkiksi uutena tapahtumana eli suunnittelun alla on aurinkosähkön mahdollisuudet yrittäjille, joka antaisi keinoja energiansäästöön ja niiden sähkölaskujen pienentämiseksi, samalla tuotetaan ympäristöystävällisempää sähköenergiaa. Lopuksi, jos sallitte lyhyt pienyrittäjänruno. Joka kuvaa pienyrittäjän sielunelämää. Onhan Muhoksella menossa juhlaviikonloppu, myös kulttuurin saralla.

Pienyrittäjäruno

Ei oo mulla rahaa, työtä tehdä sentään saan.

Nyt vaan kierrän tätä samaa tahkoa.

Isovanhemman lailla haaveista ei veroja maksaa tarvitse laisinkaan.

Alla sinitaivaan salaisuutta Suomen, voinen minäkin kantaa.

Vaan onhan, mulla takahuoneessa se Sampo,

vaan on mulla kohta vähän paljon rahaa.

 

 

Turvallista koulumatkaa, Muhoksella!

Muhoksen kunnan koululaisten oppilaskuljetus- sopimukset ovat nyt saatu päätökseen. Muhoksen eli muhoslaisten lasten ja nuorten koulumatkoja turvaavat liikenneyrittäjät Taksipalvelu K. Lesonen Oy, Revon Turistiliikenne Oy, Muhoksen Taksi, Taksi Esko Kukkohovi ja Suorsan Liikenne Ky. Sopimukset ovat voimassa kevään 2019 suvivirteen asti. Tulevana talvena Muhoksen kunta lähtee tekemään uusia sopimuksia lähialueemme liikenneyrittäjien kanssa. Toivotamme vanhat ja uudet liikenneyrittäjät tervetulleeksi tulevan talven tarjouskilpailuun. Toivotan, myös turvallisia koulumatkoja muhoslaisille koululaisille ja yhteistyökumppaneille. Ja muistakaa koululaiset, turvavyöt kiinni ja heijastimet heilumaan.  Me vanhemmat voimme näyttää esimerkkiä itse kukin, eiväthän lapset opi, jos oma heijastin tai turvavyö jää laittamatta.

Terveisin Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattori Asko Lampinen