Yritysblogit

Hevosilta (Turpakäräjät) Muhoksella tiistaina 2.10 klo 18 Muhoksen kunnantalon KUMMAN yhteisötilan kahviossa. 

Muhoksen kunta kutsuu hevosalanyrittäjät ja aktiiviharrastajat keskustelemaan hevosalan investointitarpeista Muhoksella. Tilaisuus on avoin keskustelutilaisuus, jossa on mukana Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattori Asko Lampinen, maaseutuasiamies Eija Rautiainen ja ProAgriasta Heini Iinatti YritysAgrohankeesta.

Kahvitarjoilu tervetuloa lisätietoja Asko Lampinen 0444970006

Muhoksen Mimmi ja yhteistyö!

Ja arvoisat yrittäjät ja yhdistykset, Muhoksen Mimmi tulee teidän tapahtumaan kutsuttuna juontamaan sekä esiintymään. Muhoksen Mimmi eli Kati Seppänen tekee oman työn ohella Muhoksen Mimmin edustustehtävää, josta johtuen otathan yhteyttä hyvissä ajoin noin 2- 3 viikkoa ennen tapahtumaa. Pienen korvauksen joudutte maksamaan, mutta isosta summasta ei ole kysymys.

https://muhoksenmimmi.com/

 

Hei muhoslaiset yrittäjät, olisitteko kiinnostuneet tästä hankkeesta?

Olisiko sinun yrityksesi mukana digitalisaatiohankkeessa?

Olemme haastatelleet jo useita Pohjois-Pohjanmaan yrityksiä, mutta emme yhtään Muhoksen yritystä. Tästä johtuen, haluaisimme kutsua myös Muhokselaisia yrityksiä Oulun yliopiston tai VTT tekemään haastatteluun!

Haastattelun tarkoituksena on selvittää yrityksen digimuutoskyvykkyys sekä mahdolliset kehityskohteet (Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu), tai yrityksen digitalisaatiokypsyys (VTT). Haastattelun jälkeen yritys saa joko 1) kattavan liiketoiminta-analyysin sekä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun liiketoiminta-asiantuntijoiden laatimia kehitysehdotuksia ja vinkkejä kyvykkyyksien lisäämiseksi tai 2) VTT:n tekemän digitalisaatioanalyysin ja kehitysehdotuksia. Haastattelun jälkeen on mahdollista saada yrityskohtaista konsultointia johonkin tiettyyn yritystä erityisesti kiinnostavaan aihealueeseen liittyen. Tähän ilmaiseen konsultointiin valitaan osa haastatelluista yrityksistä.

Haastattelu kestää enintään kaksi (2) tuntia ja se toteutetaan mahdollisuuksien mukaan yrityksen toimitiloissa. Haastattelu voidaan toteuttaa myös toisessa rauhallisessa paikassa tai Oulun yliopistolla/VTT:llä. Käsittelemme kaikki haastatteluja koskevat tiedot ehdottoman luottamuksellisesti ja tutkimusjulkaisuissa huolehdimme, että haastatteluissa esille tulevat tiedot eivät ole yhdistettävissä yksittäiseen yritykseen.

Kyvykkyyshaastattelu on osa EAKR-rahoitteista DigiLeap-hanketta, jonka tavoitteena on selvittää yritysten digitilanne erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla, sekä tutkia yritysten digimuutoskyvykkyyttä. Hankkeessa ovat mukana Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, Teknologian Tutkimuskeskus VTT, BusinessOulu, Iin Micropolis Oy, Naturpolis Oy sekä Raahen seudun yrityspalvelut.

Haastattelut toteutetaan kuluvan syksyn aikana ja mikäli näet tällaisen yhteistyön kiinnostavana, voit olla yhteydessä alla olevaan numeroon.

Ystävällisin terveisin

Marko Juntunen                                                                          

Tutkijatohtori, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

+358 45 341 3975

Marko.Juntunen@oulu.fi

 

Turvaa palvelut Muhoksella ja käytä muhoslaista yrittäjää!

Tapasin taas kaksi muhoslaista pienyrittäjää, kuvassa olevat yrittäjät huoltavat sinunkin polkupyörän, pienkoneet ja lisäksi voit ostaa heiltä urheiluvälineitä sekä polkupyörän. Muista, että euro Muhokselle turvaa palvelut Muhoksen keskustassa, eikä meidän aina tarvitse lähteä kaupungin vilinään, maksaa se polttoainekin jotakin ja aikaa tuhraantuu matkoihin.

Tv. Asko

 

Puhe KUMMAN- yritystilan avajaisiin 31.8.2018

Hyvää päivää kaikille

Esittelen vielä itseni, koska nyt olen ollut peräti neljä viikkoa töissä Muhoksen kunnassa.  Olen Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattori Asko Lampinen. Asustelen Muhoksella ja työelämässä olen ollut yrittäjänä ja sekä myös ollut työntekijänä toisella töissä. Työporukka on mielestäni kunnassa hyvä ja varsinkin kahvitauolla vitsit ovat ihan laadukkaita. Karkeasti sanottuna toimialueenani ovat yritysasiat, kuljetussopimukset ja hankeasiat, sekä kaikki muut asiat mikä liittyy rahaan. Itselläni ei ole rahaa koskaan ollut liikaa yrittäjänä, mutta puutteen kanssa tulen kyllä toimeen. Yritysasioina toivotan uudet yritykset tervetulleeksi, tavoitteena on saada uudet yrittäjät asettumaan Muhokselle, yhteistyö Muhoksen Yrittäjien kanssa, tuoda esille yritystontit vanhoille ja uusille yrittäjille. Kuljetussopimuksissa tavoitteena on saada kunnan ja liikenneyrittäjien kanssa niin hyviä sopimuksia, jotka palvelisivat kuntalaisia mahdollisimman hyvin. Ensimmäinen isompi työ oli oppilaskuljetussopimusten päivittäminen ja ne ovat nyt ok. Ja talvella ryhdytään työstämään 2010 lukukauden sopimuksia ja siitä eteenpäin. Tarkoitus on käydä kunnan sisällä myös muitakin kuljetussopimuksia läpi saadaanko kuljetuksia yhdistettyä. Hankeasioissa tulisi löytää muhoslaisia ja muhoslaisia yrittäjiä kiinnostavia hankkeita, jotka kantaisivat mahdollisimman pitkään. Toinen isompi asia on juuri työn alla, joka on Muhoksen kunnan yrityssivujen rakentaminen, joka on parasta aikaa menossa. Sivuja päivitetään parhaillaan ja elinkeinostrategiaa viedään käytännön tasolla läpi kuntakentän. Nämä KUMMAN yritystilat ovat sijainniltaan hyvät, tänne on kunnan työntekijänä hyvä tulla. Mittasin juuri kellosta aikaa, että kunnan työntekijän ja yrittäjän välinen etäisyys on noin 20 sekuntia, siihen ei moni kunta Suomessa pysty, uskallan näin väittää, puhutaan siis suomenennätyksestä, sen voi arvoisa toimittaja kirjata ylös. Voidaan siis rehellisesti väittää Muhoksen kunnan ja Muhoksen Yrittäjien yhteistyön olevan läheinen ja lämmin.  Esimerkiksi uutena tapahtumana eli suunnittelun alla on aurinkosähkön mahdollisuudet yrittäjille, joka antaisi keinoja energiansäästöön ja niiden sähkölaskujen pienentämiseksi, samalla tuotetaan ympäristöystävällisempää sähköenergiaa. Lopuksi, jos sallitte lyhyt pienyrittäjänruno. Joka kuvaa pienyrittäjän sielunelämää. Onhan Muhoksella menossa juhlaviikonloppu, myös kulttuurin saralla.

Pienyrittäjäruno

Ei oo mulla rahaa, työtä tehdä sentään saan.

Nyt vaan kierrän tätä samaa tahkoa.

Isovanhemman lailla haaveista ei veroja maksaa tarvitse laisinkaan.

Alla sinitaivaan salaisuutta Suomen, voinen minäkin kantaa.

Vaan onhan, mulla takahuoneessa se Sampo,

vaan on mulla kohta vähän paljon rahaa.

 

 

Turvallista koulumatkaa, Muhoksella!

Muhoksen kunnan koululaisten oppilaskuljetus- sopimukset ovat nyt saatu päätökseen. Muhoksen eli muhoslaisten lasten ja nuorten koulumatkoja turvaavat liikenneyrittäjät Taksipalvelu K. Lesonen Oy, Revon Turistiliikenne Oy, Muhoksen Taksi, Taksi Esko Kukkohovi ja Suorsan Liikenne Ky. Sopimukset ovat voimassa kevään 2019 suvivirteen asti. Tulevana talvena Muhoksen kunta lähtee tekemään uusia sopimuksia lähialueemme liikenneyrittäjien kanssa. Toivotamme vanhat ja uudet liikenneyrittäjät tervetulleeksi tulevan talven tarjouskilpailuun. Toivotan, myös turvallisia koulumatkoja muhoslaisille koululaisille ja yhteistyökumppaneille. Ja muistakaa koululaiset, turvavyöt kiinni ja heijastimet heilumaan.  Me vanhemmat voimme näyttää esimerkkiä itse kukin, eiväthän lapset opi, jos oma heijastin tai turvavyö jää laittamatta.

Terveisin Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattori Asko Lampinen