Rokuan järvien kunnostus

Rokuan järvien kunnostushanke päivitys 29.10.2020

Rokuan järvien kunnostushanke jatkuu 1.6.2021 asti, jolloin voidaan päättää Kotasalmen ruoppaushanke. Ruoppaushanke jäi kesken, koska viime talvena ei syntynyt routaa, joka olisi kantanut kaivinkonetta, yritämme jatkaa talvella 2020/2021

Rokuan kalailta kiinnosti mökkiläisiä!

Tiistai- iltana Rokualle kokoontui ProAgrian kutsumana runsas joukko mökkiläisiä syömään herkullisia fileoituja ja paistettuja ahvenia.

Fileointinäytöksen ohella keskusteltiin ProAgrian Voimaa vesistöistä- hankkeesta, Elyn- ajankohtaisista asioista, Oulun seudun ympäristötoimen ja Muhoksen kunnan vesistöhankkeista, paikalla oli myös Utajärven kunnan luottamushenkilöitä.

Pääosin keskusteluissa nousi esille vesikasvien lisääntyminen erityisesti vesiruttokasvi, vesistötalkkari, niittolaitteet, hoitorysä ja hoitokalastus.

Kummastusta herätti ahvenfileitä syödessä, paikalle ei ilmaantunut sääskiä eikä mäkäräisiä.

Muhoksen kunnan elinvoimakoordinaattori Asko Lampinen puh. 044 4970 006

Päivitys 15.5.2020

 

Rokuan vesien kunnostuhanke on edistynyt niin pitkälle, että ainostaan Soppisen hoitokalastus on tekemättä. Lisäksi odotamme koko Rokuan jätevesiasiaan hankepäätöstä Karelia- hankerahoituksen kautta.

 

Päivitys 1.7.2019

ELY- keskus on myöntänyt ruoppausluvan Kotasalmeen, Metsähallituksen toimenpidelupaa läjitysalueelle odotetaan ja Sotkanjärven jakokunnan/kalastuskunnan lupaa odotetaan myös. Kesälomakausi hieman vaikuttaa asoiden etenemiseen, mutta pääosin ovat asiat edenneet hyvin.

Muhoksen kunnanhallitus lähtee hakemaan hankehakemuksen kautta rahoitusta Soppisen, Tulijärven ja Kotalammen kunnostushankkeeseen. Mikäli hankehakemus saa myönteisen päätöksen, hanke aloitetaan 1.6.2019

Hanke on aloitettu. Soppisen koekalastus on tehty syyskuussa 2019. Kotasalmen ruoppaus tehdään tämä hetkisen tiedon mukaan marraskuussa/joulukuussa 2019. Jätevesiselvitys on pohdinnassa… alueelle on tehty aikaisemmin selvitys/kysely ja muitakin vaihtoehtoja on pohdittu ennen hankkeen aloittamista.