Oulujoen venereitin kaikuluotaus (OUMO- hanke)

Päivitys 2.6.2020

Muhosjoen kaikuluotaus on tehty 20.5.2020. Odotamme tutkimustuloksia.

Päivitys 14.2.2020

Vuoden 2020 aikana Muhoksen kunta, Fortum ja ELY- keskus yhdessä kaikuluotaa Muhosjoen. Kaikuluotauksen jälkeen tutkitaan tuloksia ja mietitään jatkosuunnitelmia mahdolliselle kunnostustoimille.

Oulujoen osalta tehdään pienimuotoinen suunnitelma venesataman ja läheisen veneväylän ruoppaamiseksi, jotta vene- ja laivaliikenne olisi turvallista.

Päivitys 1.7.2019

Kaikuluotauksen tulokset ovat tässä. Voitte käyttää tätä tiedostoa veneilyyn ja vaikka kalastukseen parhaiden ottipaikkojen hakemiseksi eli tästä löytyvät syvänteet. Väreinä punainen ja keltainen ovat matalaa, sininen ja harmaa ovat syvänteitä.

Oulujoki_ei_kaltevuuskorjattu

Päivitys 29.3.2019

Muhoksen kunta on päättänyt, että  venereitin kaikuluotauksen tarjouskilpailun on voittanut Oy Mapteam Ab

Muhoksen kunta asettaa tarjouskilpailun Oulujoen venereitin kaikuluotaamiseksi. Tavoitteena on mitata turvallisin venereitti, joka tuottaa syvyysaineistoa (mittausdataa).Hankinta on pienhankinta. Kaikuluotaus kohdistuu Muhoksen kunnan ja Oulun kaupungin kuntarajalta Montan sähkövesivoimalaitokselle asti, matkan pituus on noin 12 kilometriä. Venereitti on merkitty nykyisin lateraaliviitoilla. Uusi kaikuluotausmittausreitti noudattelee pääosin vanhaa merkittyä reittiä mukaillen. Tarvittaessa haetaan uutta linjausta, jos se on tarpeen haettaessa turvallisinta venereittiä. Mittauksen tulee tuottaa sellainen aineisto (mittausdata), jonka mukaan voidaan vuosittain siirtää, uusia ja korjata venereitin merkitsemisviittoja tai poijuja. Mittausaineistosta tulee myös käydä ilmi mahdollinen ruoppaustarve ja kohde, jos riittävän turvallista venereittiä ei löydy venereittiä muuttamalla. Mittaus tulee suorittaa 31.5. 2019 mennessä. Mittausaineisto tulee luovuttaa Muhoksen kunnan käyttöön mittaussuorituksen jälkeen, kahden työpäivän kuluessa. Mittausaineiston tulee olla selkeä ja helppolukuinen. Mittaustarkkuus on vähintään piste/neliömetri (mittausdata)

Tarjouskilpailu on esillä Cloudiajärjestelmässä 28.2.2019 asti.

Muhoksen kunta kutsuu

Muhoksen kunta kutsuu kalastajia, veneilijöitä ja jokiranta- alueen yrittäjiä keskustelutilaisuuteen maanantaina 18.2.2019 klo 18 kunnantalon kahvilaan (ent. valtuustosali)

Aiheena on;

  • Oulujoen vaelluskalakantojen hoito: vaellusyhteyksiä, istutuksia ja luonnonlisääntymistä LUKE: n tutkija Panu Orell
  • Venereitin kaikuluotauksen ongelmakohdat suora kuntalaispalautekeskustelu
  • Kalastuksen, veneilyn, vesimatkailun ja yrittäjyyden yleisökeskustelu

Lisätietoja Asko Lampinen elinvoimakoordinaattori 044 4970 006 Kahvitarjoilu! 30 istumapaikkaa!