Toimintaohjeet kirjastossa asioimiseen ennen kirjaston aukeamista 1.6.

Hallitus linjasi neuvottelussaan 3.–4. toukokuuta toimintasuunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi sekä viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista on sallittu.

Toistaiseksi Muhoksen kirjaston ovet ovat suljettuna, mutta  rajoitusten väljentäminen tarkoittaa sitä, että:

  • Asiakkaat voivat sopimuksesta tilata tai noutaa varattua aineistoa joko soittamalla p. 044 4970409 tai sähköpostitse kirjasto@muhos.fi.
  • Tilauksen tai noudosta ilmoittamisen  yhteydessä on ilmoitettava kirjastokortin numero. Kirjaston henkilökunta kokoaa aineiston ja kirjaa sen ao. henkilön lainatietoihin.
  • Aineiston voi hakea sovitun aikataulun mukaisesti ma klo 8-18, ti-pe 8-16. Aineisto on sovittuun aikaan odottamassa kirjaston ovella nimellä varustetussa kassissa tai henkilökunta tulee antamaan aineiston ovelta.
  • Aineiston palautus tapahtuu kirjaston palautuslaatikkoon.

Seuraavat julkiset sisätilat avataan 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain: valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan 1.6. alkaen julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla.