Oulujoki-Opiston käsityönäyttely on nähtävillä Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa 4.-31.5.2018

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus täyttyy toukokuun ajaksi Oulujoki-Opiston kädentaidon kurssilaisten teoksista. Näyttelyssä on nähtävillä Leena Korven kansallispukukurssin aikana tehtyjä pukuja ja
tykkimyssyjä, Riitta Syrin ohjaaman Taito-paja- kurssin painokangastöitä, himmeleitä, makramee- ja betonitöitä, Sylvi Oksan vetämien kurssien kodintekstiileitä, sekä Virpi Halosen Ompelu ja tuunaus -kurssin tuloksia. Mukana on myös Utajärven aikuisten kuvataideryhmän teoksia sekä kattava katsaus Markku Parkkisen puukkokurssien puukkoja kotiseutuhuoneen vitriineissä.

Kansallispuvut ovat viime vuosina nousseet ansaitsemaansa arvoon. Oulujoki-Opiston kansallispukukurssilla entrataan pukuja uuteen loistoonsa ja myös tehdään täysin uusia pukuja ja asusteita opettaja Leena Korven asiantuntevalla opastuksella. Kurssilla käydään kattavasti läpi kansallispuvun valmistuksen eri vaiheet perinteitä kunnioittaen, sekä kansallispuvun käyttöön liittyvät ohjeistukset.

Riitta Syri on vetänyt Taito-pajaa Oulujoki-Opistolla nyt yhden lukuvuoden verran, ja kurssilla on jo ehditty tehdä töitä laidasta laitaan. Kurssilaiset ovat kiitelleet kurssia monipuolisuudesta ja idearikkaasta opettajasta. Kurssilla on päästy kokeilemaan muun muassa paperimassa- sekä kipsitöitä.

Ompelu ja tuunaus -kurssi on vuodesta toiseen täyttynyt innokkaista käsityöntekijöistä. Opettaja Virpi Halonen tuo vuosien kokemuksellaan kurssille aina uusia ideoita ja keksii ratkaisut kinkkisimpiinkin tuunauskohteisiin.

Kädentaitajien näyttelyssä on esillä myös Utajärven aikuisten kuvataideryhmän taidetta. Kuvataideopettaja Oili Nissinen on inspiroinut oppilaitaan taiteen parissa jo useita vuosia, ja kurssit ovatkin olleet erittäin suosittuja.

Muhoksella on muutaman vuoden ajan päästy tekemään puukkoja Markku Parkkisen vetämillä puukkokursseilla. Opiskelijat saavat opastusta todelliselta ammattilaiselta: Markku Parkkinen on
puukonvalmistuksen vuoden 2016 Pohjoismaiden mestari ja moninkertainen SM-mestari.

Sylvi Oksa on pitkän linjan opettaja Oulujoki-Opistolla, ja hän on ohjannut Käsityöpaja- sekä Kodintekstiilit ja kudonta -kursseja. Kylmälänkylässä pidettävässä käsityöpajassa on saanut kokeilla monenlaisia käsityölajeja, kun taas Kodintekstiilit ja kudonta -kurssilla pääsee tekemään kangaspuilla vaikkapa räsymaton.

Oulujoki-Opiston lukuvuosi 2018-2019 käynnistyy elo-syyskuussa, ja myös kädentaitokursseja on jälleen kattavasti tarjolla. Tervetuloa mukaan!