Muhos inspiroitui Koko Suomi tanssii -haasteesta ja kuvasi omaleimaisen videon

Muhos julkaisei lauantaina 26.8. Suomen Luonnon päivänä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi videon, joka on sovitettu muhoslaisen maailmankuulun metallibändin Sentencedin Killing me, killing you -kappaleeseen. Video kuvaa kekseliäällä tavalla suomalaista luontoa, historiaa ja kansanluonnetta muhoslaisesta näkövinkkelistä. Videossa yhdistyvät Muhoksen kaunis, mutta karu jääkauden muovaama Oulujokilaakson luonto, sodanjälkeisen Suomen perintö ja perinteet sekä Muhoksen metalli- ja motoristikulttuuri kiehtovalla tavalla yhteen.

Videolla vilahtaa Muhoksen Pyhäkosken voimala, jonka paikalla oli ennen joen valjastamista Suomen korkein ja pisin koski. Voimalaitoksen rakentaminen oli välttämätöntä sodanjälkeisen Suomen sähkönsaannille, mutta samalla se muutti Oulujokilaakson luonnon ja ihmisten elämänmuodon pysyvästi. Muhoksella menetyksistä ammennettiin kuitenkin uutta voimaa, toivoa ja iloa. Muhoksen monipuolinen geologia ja rikas kulttuurihistoria näkyvät edelleen vahvasti muhoslaisten elämässä ja kulttuurissa. Videollakin suru muuttuu riemuksi, kun sekä Muhoksen Mimmi että karuimmatkin harrikkamiehet tanssivat yhdessä alueen nuorten ja muiden kuntalaisten kanssa.

Muhoksen kunta haluaa kunnioittaa videolla itsenäistä Suomea, sen kaunista ja herkkää luontoa, arvokasta kulttuurihistoriaa sekä suomalaisuutta. Mukana videolla on myös muhoslaisia nuoria ja yrityksiä sekä Muhoksen perinteisessä Vappuajossa vierailleita motoristeja. Videon kuvauksesta vastaa Saha Prod Oy ja koreografiasta tanssinopettaja Jutta Kotala. Videon konseptin on luonut Muhoksen kunnan kulttuuripalvelut.

Lisätietoja tarvittaessa:
Muhoksen kunnanjohtaja
Jukka Syvävirta
p. 044 4970 001

Video katsottavissa myös Muhoksen kunnan Facebookissa:
https://www.facebook.com/muhoksenkunta

Lisätietoa Suomen Luonnon päivästä 26.8.:
https://www.luonnonpaivat.fi/info/juhlisuomenluontoa/

Videon musiikki: Killing Me Killing You – esitt. Sentenced, säv. M. Tenkula, S. Lopakka, V. Ranta ja V. Laihiala, san. S. Lopakka

Sony Music Entertainment Oy:n käyttöluvalla
Video: Saha Prod Oy
Videon konsepti: Muhoksen kunnan Kulttuuripalvelut
Koreografia: Jutta Kotala

Kiitokset:
Kunnanjohtaja Jukka Syvävirta
Sentenced
Oulujoki-Opiston itämaisen tanssin ryhmä Merja Julkusen johdolla
Muhoksen seurakunta
Oulun seudun Harley-Davidson ja Gospel Riders -motoristit
Iida, Veera, Jan, Tino ja Aappo
Pietan Puoti
Fortum Power and Heat Oy
Jarkko, Laura ja Aada
Muhoksen Mimmi