Liikenneturvallisuustyöryhmät hankkivat huomioliivejä koululaiskuljettajille

Oulun ympäryskuntien (Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Utajärvi ja Tyrnävä) liikenneturvallisuustyöryhmät ovat hankkineet huomioliivit jokaiseen koululaiskuljetuksia ajavaan taksiin tai bussiin. Näkymisen tärkeys korostuu etenkin pimeään vuodenaikaan.

Huomioliivi tulee tarpeeseen, jos matka joskus yllättäen katkeaa ja kuljettajan on noustava pois ajoneuvosta. Esimerkiksi moottoririkkoja ja ojaanajoja tapahtuu useita vuosittain. Ensivaiheessa huomioliivit hankittiin kuljettajille. Ihannetilanteessa huomioliivit löytyisivät myös koululaisille. Kunnat voivat vaikuttaa tähän asiaan mm. koululaiskuljetusten hankintaan liittyvien sopimusten ja ohjeiden kautta.

Tempaukseen päätettiin ryhtyä, koska viime syksynä Iissä ja Utajärvellä pidetyissä koululaiskuljettajailloissa nousi esille, että kaikista ajoneuvoista huomioliiviä ei nykyisin löydy.

Huomioliivien hankinnan mahdollisti liikenneturvallisuustoimijahanke, jonka rahoituksesta vastaavat kunnat ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Liivit on luovutettu hyvinvointijohtajalle ja hän hoitaa jakelun eteenpäin.