Kuun valossa -itämaisen tanssin näytös 6.4.2019

Kuun valossa -itämaisen tanssin näytös
Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus, Auditorio
6.4.2019 klo 15:00

Kuun valossa -näytöksessä nähdään monipuolisesti itämaista tanssia sen eri muodoissa ryhmätansseina tai sooloesityksinä. Perinteiset ja tunteelliset itämaiset tanssit vuorottelevat modernimpien ja vauhdikkaampien arabi-pop tai disco-oriental -tanssien kanssa. Näytöksessä nähdään lisäksi Balkanin alueen mustalaistanssia ja erilaisia fuusiotansseja, joissa itämaisen tanssin liikekieltä yhdistetään länsimaiseen musiikkiin – jopa tangoon ja hevi-musiikkiin.

Tanssinäytös on tanssijoille huipentuma kolmen vuoden ahkerasta harjoittelusta. Oulujoki-Opiston viikkotunnit tarjoavat harjoittelun lähtökohdan, mutta tämän lisäksi tansseja on harjoiteltu uskomattomia määriä vapaa-ajalla. Tämän lisäksi itämaiseen tanssiin kuuluva pukuloisto on vaatinut myös suuren määrän ompelutyötä ja paljetteja. Jo pelkästään sitä kannattaa tulla ihailemaan upeiden tanssien ohella.

Itämaista tanssia on Oulujoki-Opistossa opetettu 1990-luvun alusta lähtien. Mukana viikkotunneilla ja lyhytkursseilla on tällä lukukaudella ollut noin 40 naista. Muhoksen itämaiset tanssijat ovat perinteisesti tehneet aktiivisesti yhteistyötä yli kuntarajojen muiden tanssiryhmien kanssa. Tähänkin näytökseen saadaan vierailijoita Oulusta Niilin Neidot ry:stä ja Yli-Iin Silkkihuivi -tanssiryhmästä.

Itämainen tanssin filosofiaan kuuluu armollinen ja hyväksyvä asenne omaa kehoa kohtaan. Itämaisessa tanssissa ei aseta mitään odotuksia ihannevartalolle. Kaikenlaiset muodot ja vartalot ovat sallittuja ikään katsomatta. Jokainen nainen on kaunis tanssiessaan. Tästä asenteesta ja yhdessä tekemisestä kumpuaa tanssinilo.

https://www.facebook.com/events/2034841859957835/

Yhteistyössä: Kirjastokahvila Joviaali, Oulujoki-Opisto ja Muhoksen kulttuuripalvelut