Koulukuljetustiedote huoltajille ja oppilaille

Muhoksen kunta pyrkii järjestämään väljyyttä oppilaskuljetuksiin ostamalla yrittäjiltä lisää kalustoa, isompaa kuljetuskalustoa ja porrastamalla kuljetuksia. Wilmassa on kerrottu koulukohtaisesti oppilaskuljetuksista.

Jos linja-autossa on tilaa, pyritään istumaan yksin penkkiriville, mutta saman perheen lapset voivat istua vierekkäin (jos ei ole paikkaa, niin lapsi istuu kaverin viereen).

Suosittelemme lasten ja nuorten käyttävän käsineitä kuljetuksen aikana, ohuet sormikkaat on hyvä vaihtoehto kuljetusten ajalle. Lisäksi pyydetään kotona kertaamaan, että aivastus ja yskäisy tehdään kyynärtaipeeseen.

Kädet pestään kouluun lähtiessä ja kotiin palatessa. Sairaana ei ole syytä lähteä kouluun.

Ilmoita, jos lapsi ei tarvi koulukuljetusta tai kuljetat itse lapsen kouluun. Ilmoitukset tehdään omalle koululle omalle opettajalle tai rehtorille.

Laitasaaren oppilaskuljetuksissa jatketaan samalla autolla, mutta auto hakee ja vie oppilaita Muhoksen ja Oulun suunnasta eri aikaan.

Korivaaran oppilaskuljetuksissa jatketaan samalla autolla, mutta auto hakee ja vie oppilaita Muhoksen ja Oulun suunnasta eri aikaan.

Huovilan oppilaskuljetuksissa yrittäjä ajaa isolla kalustolla, jotta saadaan väljyyttä kuljetuksiin.

Suokylän oppilaskuljetuksissa yrittäjä ajaa nykyisellä kalustolla, mutta niissä vuoroissa missä on liikaa oppilaita autossa, ison auton perään lähtee pienempi auto.

Muhosperän ja Laitilan oppilaskuljetuksissa yrittäjä ajaa nykyisellä kalustolla, mutta niissä vuoroissa missä on liikaa oppilaita autossa, ison auton perään lähtee pienempi auto.

Kylmälänkylän oppilaskuljetuksissa yrittäjä ajaa isolla kalustolla, mutta ei hae sivukujilta oppilaita, koska isoa autoa ei voi kääntää pihakujien risteyksissä.

Oulu-Muhos-joukkokuljetusreitistöllä 40/41 ajetaan kesän 2019 vuorojen mukaan, mistä johtuen Muhoksen kunta ostaa itse suoraan yrittäjältä lisävuoroja Viskaali-Muhos ja Päivärinne-Muhos. Yläkoulu tiedottaa Wilmassa lisävuorojen aikatauluista.

Taksit ajavat normaalisti koulutoimiston pyyntöjen mukaan.

Yllä olevista toimista johtuen oppilaat ovat hieman myöhemmin kotona kuin normaalisti. Myös aamun lähdöissä voi olla muutoksia.