Jätehuolto ja kierrätys

Lakeuden EKO -lautakunnan sivut
Lakeudun EKO, päätöksenteko: linkki esityslistoihin / pöytäkirjoihin.

Jätehuollon operatiiviset palvelut: http://www.kempeleenjatekuljetus.fi/lakeuden-eko/

Lakeuden EKO / yhteystiedot: lakeudeneko(a)liminka.fi.

Muhoksen jäteasema

Nokiantie 31, Muhos
Avoinna keskiviikkoisin klo 14–18, p. 044 3542 134.
Lisätietoa

Ohje jäteasemille, päivitetty 8.1.2020

Kotitaloudet voivat viedä Lakeuden EKOn jäteasemille veloituksetta risuja ja oksia, haravointijätettä, sähkölaitteita, metallia ja energiansäästölamppuja, loisteputkia, vaarallisia jätteitä, käsittelemätöntä (puhdasta) puuta, sekä hyötyjätteitä: pakkausmuovia, lasipakkauksia, pienmetallia, kartonkia/pahvia ja paperia. Limingan lajitteluasema ottaa näiden lisäksi vastaan veloituksetta myös tekstiilejä (ehjät vaatteet) sekä renkaita (vanteettomat).

kierratysEkopisteet

Ekopisteet on tarkoitettu kotitalouksien hyötyjätteille: paperille, keräyskartongille, lasille, pienmetallille ja muoville. Ekopisteisiin ei saa jättää mitään muuta jätettä kuin hyötyjätteitä. Ekopisteet eivät ole oikeita paikkoja rakennusaikaiselle jätteelle, yritysten jätteille, isoille määrille pahvilaatikoita, sekajätteelle, biojätteelle tai vaarallisille jätteille.Ekopisteiden osoitteet ja sijainnit kartalla.

ABC Muhos, Valtatie 16
Halpa-Halli, Kirkkotie 2
Sale Jokirinne, Mettäperäntie 1
Laitasaari, Hotintie 2

Kartta 

Kierrätys

http://www.kierratys.info/

Vaaralliset jätteet

Vaarallisia jätteitä ovat jätelain mukaan sellaiset jätteet, jotka kemiallisen tai muun ominaisuutensa vuoksi voivat aiheuttaa vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Jätteet luokitellaan vaarallisiksi jätteiksi, kun niiden sisältämien haitallisten aineiden pitoisuudet ovat kemikaalilainsäädännön vaarallisten kemikaalien raja-arvojen mukaisia. Jäteasemilla on määrärajoitteet vaarallisille jätteille. Ohjeet ja määrärajoitteet löytyvät Lakeuden EKOn sivuilta sekä Kempeleen Jätekuljetus Ky:n sivuilta.

Vaaralliset jätteet

Paristot

Paristoja voi palauttaa kaikkiin niitä myyviin liikkeisiin.

Lääkkeet

Kotitaloudet voivat toimittaa lääkejätteitä Limingan lajitteluaseman lisäksi Limingan, Muhoksen, Tyrnävän ja Utajärven apteekkeihin.