Oulujoki-Opiston Kuvataidekoulun näyttely

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
09.04.2018 - 27.04.2018
koko päivä

Tapahtumapaikka
Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus

Kategoriat


Kuvataidekoulu keskittyy tekemiseen ja taiteelliseen prosessiin. 25-vuotiskevätnäyttelyssä nähdään kurssilaisten kevään 2018 ja syksyn 2017 aikana valmistuneita teoksia. Tänä keväänä teokset painottuvat maalauksiin. Kuvataidekoulussa tekeminen lähtee lapsista ja nuorista. “Syksyllä suunnitellaan ja kokeillaan. Keväällä kokeiluista ja suunnitelmista muodostuu sitten lopullinen teos”, kertoo kuvataideopettaja Pirjo Haltsonen. Haltsonen on toiminut Oulujoki-Opiston kuvataideopettajana koko taidekoulun historian ajan. Haltsosen tapa tehdä töitä lasten kanssa on saanut Kuvataidekoulun kurssit täyttymään ja hän opettaa parhaillaan sataa oppilasta eri ryhmissä.

Oulujoki-Opisto tarjoaa taiteen perusopetuksen mukaista opetusta Kuvataidekoulussa yli 9-vuotiaille nuorille, sekä valmentavaa opetusta 7-8 -vuotiaille. 7-8 -vuotiaiden taidekerho saa syksyllä 2018 uuden nimen Taidemaistiaiset, jolloin Oulujoki-Opiston uusi opetussuunnitelma astuu voimaan. Uusi opetussuunnitelma tukee hyvin jo opistolla olemassa olevia käytäntöjä ja oppilaiden oppimista.

Kurssille otetaan uusia kurssilaisia aina paikkojen vapautuessa. Muhoksen Kuvataidekouluun ei ole pääsykokeita vaan uudet oppilaat otetaan ryhmään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset suoraan kuvataideopettaja Pirjo Haltsoselle.