Muhoksen Taiteiden yö 2019

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
06.09.2019
koko päivä

Kategoriat


Muhoksen Taiteiden yö järjestetään 6.9.2019. Taiteiden yö -konsepti syntyi vuonna 1989 Helsingissä ja on vuosien varrella levittäytynyt laajasti ympäri Suomen. Taiteiden yössä perinteisesti taide soluttautuu sille ei-niin-tyypillisiin ympäristöihin kuten kauppoihin, kahviloihin ja kaduille saaden ihmiset liikkeelle yltäkylläisen ohjelman perässä. Muhoksella Taiteiden yön tapahtumia koordinoi Muhoksen kunta, Muhoksen seurakunta ja Muhoksen 4H-yhdistys. Taiteiden yössä pääsee tutustumaan mm. Oulujoki-Opiston Taidekouluun sekä Oulujoki-Opiston veskariin Muhoksen Taidekoulun ja uimahallin tiloissa. Tiedossa on Taidekoulun tutustumiskurssi Siveltimen Sävel sekä Veskari – muskaria vedessä perheen pienimmille. Taiteiden yössä on huikea mahdollisuus päästä kokeilemaan eri soittimia opettajien johdolla ja keskustella eri harrastusmahdollisuuksista Oulujoki-Opiston tiloissa Muhoksen yläkoululla.

Kotiseutumuseolla vietetään Taiteiden yötä museokauden päättäjäisten merkeissä. Ohjelmassa on luvassa lapsille satutuokioita, jonka jälkeen herkutellaan mehulla sekä mahdollisuus lukea lukulemmikille. Illalla Muhoksen kotiseutuyhdistys tarjoaa kahvit ja kertoo tulevasta toiminnastaan. Ohjaamon ja Valmennuspaja Mahiksen edustalla on mahdollista päästää luovuus valloilleen ja piristää Muhoksen katukuvaa maalaamalla “räsymattoja” kävelytielle.

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus valjastetaan Taiteiden yön esiintymispaikaksi, jossa voi testata selviytymistaitoja ja nokkeluutta 4H-yhdistyksen luomassa pakohuoneessa tai luoda Sanomalehtirunoutta 60-vuotiaan Tervareitti-lehden toimesta. Suurta suosiota saanut Trio Reikani esiintyy klo 16.00 tuoden Taiteiden yöhön paikallista musikaalisuutta. Kulttuurikeskuksen sisälle nousee myös Taidebasaari, jossa voi tehdä löytöjä taide- ja käsityöyrittäjien myyntipöydistä, ja kulttuurikeskuksen auditoriossa nähdään Talentistakin tutun vatsastapuhuja Sari Aallon upea vatsastapuhujashow klo 18.

Pohjoinen oopperakomppania tuo Muhoksen Taiteiden Yöhön klo 20 alkavat iltamat, joissa esitellään musiikkiteatterin erilaisia muotoja. Mukana on performanssiryhmä Korpikomppania, jonka uusin teos Kierto sai vasta kantaesityksensä Villifestivaalilla Oulangan kansallispuistossa elokuun lopussa. Tanssijoina teoksessa ovat Mari Saanio, Teija Skants, Tiina Sainila ja Outi Martikainen. Pianisti-säveltäjä Sara Larikka esittää oman teoksensa lisäksi inspiraatiomusiikkiaan. Komppanian taiteellinen johtaja Jenni Kinnunen tuo näytille otteita ensi vuonna valmistuvasta musiikkimonologistaan Vanna. Iltamien toinen puoliaika huipentuu laulumusiikin evoluutioon, kun lavalle nousevat kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun finalisti, bassobaritoni Jussi Juola sekä eteläkorealainen pianisti Eun-Hye Kang.

Kulttuurikeskuksen aulassa sijaitsee myös Open Stage, jossa kuka tahansa voi nousta lavalle ja lausua runon tai laulaa laulun NON-STOP-työpajojen keskellä. Päivän aikana paikallisissa yrityksissä voi kiertää nauttimassa Muhoksen kunnan taidekokoelmien teoksista ja mm. Pietan Puoti palvelee asiakkaita klo 22 saakka tarjoten paikan spontaanille runonlausunnalle ja runojen kirjoittamiselle. Sarjakuvantekijä Esa Holopaisen työhuoneella on avoimet ovet klo 18-21.

Muhoksen kirkko avaa ovensa klo 19.00, jolloin kuullaan seurakuntapastori Soile Tuusan puhe sekä suositun laulaja-kitaristi Vesa Nurmisen esiintymistä. Taiteiden yön viralliset jatkot tarjoaa Muhoskellari. Pub Puutteessa voi käydä pelaamassa Taiteiden yö -pubi-bingoa klo 20-21 sekä karaokejatkot Pub Puutteessa. Lauantaina 7.9. voi jatkaa MELU rock ilta 3 bändin voimin Pub Puutteessa. 21.00 alkaen

Ilmoittautuminen Oulujoki-Opiston POP UP -kursseille
Siveltimen sävel: https://opistopalvelut.fi/oulujoki/course.php?l=fi&t=2707
Veskari: https://opistopalvelut.fi/oulujoki/course.php?l=fi&t=2706