Maalauksia, grafiikkaa, veistoksia | Ritva Finch & Riika Pekkala

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
03.12.2018 - 28.12.2018
08:00 - 19:00

Tapahtumapaikka
Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus

Kategoriat


Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen joulukuun taidenäyttely on Ritva Finchin ja Riika Pekkalan yhteisnäyttely ”Maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia”.

 

Muhos taidenäyttelypaikkana on Ritvalle ja Riikalle kotoisa ratkaisu, koska molempien juuret ovat Muhoksella. Ritva ja Riika tutustuivat toisiinsa opiskellessaan kuvataiteita Limingan Taidekoulussa – Riika kahden ja Ritva puolentoista vuoden ajan. Riika on lisäksi opiskellut maalausta kansalaisopistossa ja Limingan Taidekoulun kesäkursseilla. Ritva puolestaan on osallistunut työväenopistojen piirustuskursseille ja opiskeli tänä syksynä pari kuukautta Oriveden Opiston kuvataidelinjalla Tampereella.

Riika Pekkala on maalannut öljyväreillä yli 15 vuotta ja hänen töitään on ollut esillä useissa ryhmänäyttelyissä. Oma näyttely ”Rakkaudesta tanssiin” hänellä oli v. 2012 tanssikoulu Sulavalla.
Riikan ilmaisutapa on voimakas, värien käyttö rohkeaa ja jälki, kuten hän itse sanoo, ”omaa”.

Ritva Finch on harrastanut valokuvaamista vuodesta 1997. Vuonna 2013 hän osallistui valokuvillaan Koivu ja Tähti Kulttuurikeskuksen taidenäyttelyyn ”4 sisarta os. Kassinen”. Lisäksi hänen valokuviaan on ollut esillä muutamissa yhteisnäyttelyissä ja Suomen kameraseurojen Liiton v. 2015 teemanäyttelyssä. Ritva
Finchin maalauksia on aiemmin ollut esillä Limingan taidekoulun kevätnäyttelyissä. Kuvataiteilijana Ritva etsii vielä ominta ilmaisutapaansa ja kokeilee mielellään eri menetelmiä.

Ritva Finchin ja Riika Pekkalan näyttelyssä on esillä öljy-, akryyli-, tempera-, pastelli- ja akvarellimaalauksia,
grafiikkaa ja muutamia veistoksia.
Näyttely on avoinna 3.12. – 28.12.2018 Koivu ja Tähti Kulttuurikeskuksen aukioloaikoina.

Taiteilijat ovat tavattavissa maanantaina 3.12. klo 12.00 alkaen.