Leena Holmström | Silitän hiuksiani

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
31.01.2020 - 27.02.2020
00:00

Tapahtumapaikka
Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus

Kategoriat


Silitän hiuksiani -projektikuvat syntyivät omassa elämässä tapahtuneessa muutoskohdassa kesän ja syksyn 2015 aikana. Kuvani ovat vertauskuvallisia omakuvia negatiivisten tunteiden peittämisestä ja ristiriidoista, joita se aiheuttaa. Näyttelyn teema liittyy kuvien taustalla oleviin muistoihin. Kuvieni lähtökohtana on subjektiivinen kokemus ja kehon tallentama tieto. Ne kertovat kiltin tytön kapinasta, tunteiden näkyväksi tekemisestä ja niistä vapautumisesta.

Aloitin projektin kuvilla, joissa peitän kasvoni omilla hiuksillaan. Näillä kuvilla oli tarkoitus kuvata negatiivisia tunnemuistoja, jotka tuntuivat olevan myös kehollisia. Koen, että Silitän hiuksiani -projekti oli myös kasvuprosessi, jonka sysäsi alkuun isäni menehtyminen.

Sarjan kuvia on aiemmin ollut esillä: (2016) Kulttuurikeskus Vanha Paukku ja Lapin Taiteilijaseura Galleria Napa Rovaniemi, Galleria Uusi Kipinä Lahti, (2017) Pohjanmaan valokuvakeskus POVA ja (2019) PH21 Gallery (curated exhibition) Budapest Hungary.

Näyttely on nähtävillä Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa 31.1. – 27.2.2020. Avajaisia vietetään perjantaina 31.1. osana After Work -kahviklubia. Tervetuloa!