Hengenvetoja -näyttely Tyrnävällä

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
03.12.2019 - 20.12.2019
00:00

Tapahtumapaikka
Myllykirjasto

Kategoriat


Taiteilija Tiitu Veijolan teoksia esillä Tyrnävän Myllykirjaston näyttelytilassa 2.-20.12.2019. Avajaiset ti 3.12.2019 klo 17-19!

Hengenveto on sisäänhengitys, elossa olon edellytys. Hengenveto on silmänräpäys; lyhyt, ohikiitävä hetki. Hengenveto on hengähdystauko, huokaisu. Hengenveto on rytmi, keveys ja raskaus. Henki on elämä, sielu, mieli, haamu, demoni, haltia, jumaluus, mana, aineeton substanssi, materian vastakohta, ilmapiiri, tunnelma, luonne, olemus, henkäys. Veto on vetävä voima, nopea pyrähdys, taipumus, viehtymys, himo, halu, epäys, kielto, käyntivire, ilmanvirtaus, tempaus. Hengenvetoja on välähdyksiä, sielunelämän siveltimenvetoja, aineettoman olemuksia.

Tiitu Veijolan teoksissa keskeistä on ihmisen suhde maailmankaikkeuteen ja siihen, miten kaikki on yhteydessä toisiinsa. Teoksissa ovat usein läsnä mytologiset ainekset, unien logiikka ja metafyysinen taso sekä erilaiset symbolit.

Vapaana taiteilijana toimimisen lisäksi Tiitu Veijola toimii myös taidelähtöisten ryhmien ohjaajana. Veijola on kotoisin Oulusta, mutta asunut koko aikuisikänsä muualla, pääosin Helsingissä. Tällä hetkellä hän asuu Tyrnävällä.

Tapahtuman Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/2426222900971713/

https://tiitu.pb.gallery

Instagram: tiituvee