Aino-Sinikka Ervasti | piirroksia, maalauksia, grafiikkaa

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
08.01.2019 - 31.01.2019
00:00

Tapahtumapaikka
Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus

Kategoriat


Aino-Sinikka Ervasti | piirroksia, maalauksia, grafiikkaa
Koivu ja tähti- kulttuurikeskuksen aulassa 7.-31.1.2019

Aino-Sinikka Ervastin näyttelyn teokset ovat lähes kaikki vuosilta 2016-2017. Niissä näkyy tekijän kiinnostus ihmiskasvojen tutkimiseen sekä rakkaus kaikenkarvaisiin ystäviin ja metsään.

“Tärkeimmät välineet on laadukas paperi, sivellin sekä vesivärit tai ihan vain muste. Siveltimen sijaan osassa näyttelyn töistä olen käyttänyt katkaistua järviruokoa. Lyijykynä ja liitu luonnosmaisissa piirroksissa on kaikessa yksinkertaisuudessaan luonteva väline. Suuri osa näyttelyni töistä on grafiikan pajalla syntyneitä. Tutustuin mielenkiintoiseen menetelmään, jossa siirsin piirtämäni kuvan arabikumin avulla syväpainopaperille prässin avulla. Tällä menetelmällä tehtyjen töiden tekniikkana teosluettelossa lukee sekatekniikka.”

Aino-Sinikka on karjanhoitajataustainen akvarellisti, jonka elämää ovat viime vuodet täyttäneet ja värittäneet pääasiassa äidin tehtävät. Maalaisihmisenä hän iloitsee kaikista vuodenajoista  ja odottaa innokkaana kehittyvänsä ja oppivansa kuvataiteesta. Aino-Sinikka on lapsesta saakka harrastanut kuvataidetta käyden kansalaisopiston kursseilla. Vuonna 2017 hän opiskeli Limingan taidekoulussa, jonne haaveilee menevänsä vielä uudelleen.

“Rakkaaksi käyneen vesiväritekniikan rinnalla olen saanut tutustua taidegrafiikan menetelmiin. Olen niin iloinen, kun taidetuotoksilleni on löytynyt uusia vastaanottavia koteja ja sydämiä.”