24 tuntia sarjakuvaa – 24H Comic day

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
05.10.2019 - 06.10.2019
00:00

Tapahtumapaikka
Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus

Kategoriat


Lokakuun 6. päivä vietetään Muhoksella kansainvälistä sarjakuvaharrastajien ja -tekijöiden vuosittaista vuorokauden kestävää piirrosmaratonia. Sen aikana osallistujien on tarkoitus piirtää ilman ennakkovalmisteluja 24-sivuinen sarjakuva 24 tunnissa eli yhden vuorokauden aikana. Suosittu tapahtuma on järjestetty Muhoksella jo yli kymmenen vuoden ajan. Osanottajia tähän kansainväliseen tapahtumaan löytyy kymmenistä eri maista keräten useita tuhansia piirtäjiä yhteisen harrastuksen pariin.

Muhoksen 24HCD Tapahtuman vetäjänä toimii sarjakuvantekijä Esa Holopainen, joka on organisoinut ja opastanut 24 tuntia sarjakuvaa -tapahtumaa alusta alkaen. Holopaiselle myönnettiin viime vuonna Vuoden sarjakuvateko -tunnustus Sarjakuvantekijät ry toimesta perustuen Muhoksen 24h sarjakuvaa -tapahtumaan. Tapahtumissa aiemmin syntyneet sarjakuvat ovat nähtävillä netissä osoitteessa http://www.verikoirat.com/24/sarjakuvat/ ja tulevan maratonin tuotokset julkaistaan sivuilla myöhemmin. Tapahtuman järjestävät Muhoksen kirjasto, Oulun Sarjakuvakeskus ja sarjakuvantekijä Esa Holopainen. Tapahtumaa tukevat Muhoksen kirjasto, Muhoksen kunta, Tervareitti ja K-Supermarket Mimmi.

Tapahtuma starttaa lauantaina 5.10. klo 11.00 Muhoksen Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa ja piirtäminen loppuu sunnuntaina 11.00. Tapahtuma on kaikille avoin eikä ikärajoitusta ole.

Alle 15-vuotiailta osallistujilta pyydetään huoltajan lupa sekä yhteystiedot ja sitoumus siitä, että tarvittaessa voivat noutaa lapsensa pois. Alle 13-vuotiaat saavat piirtää 24.00 asti. Osallistujia pyydetään tuomaan omat tarvittavat materiaalit kuten kynät ja mahdollisesti tarvittavat kohdevalaisimet itse. Muhoksen kirjasto tarjoaa piirtäjille paperia. Tarvittaessa tapahtumaan voi varautua myös huovalla, villasukilla ja rennolla vaatetuksella.
Osallistujille tarjotaan päivällinen sekä ilta- ja aamupalan, mutta maratoniin kannattaa varautua myös omin eväin.

Lisätietoa:
Sarjakuvantekijä, Esa Holopainen, 040 075 1372