Apteekit

Muhoksen apteekki
Valtatie 20
91500 Muhos

p. 08 – 531 3600

Apteekilla on pysyvät aukioloajat ympäri vuoden.

MA – PE klo 8.30 – 19.00
LA klo 9.00 – 16.00

Ota eResepti käyttöön!

  • Reseptisi ovat tallessa ja helposti saatavilla lääkärissä ja apteekissa
  • Lääketurvallisuus paranee
  • Voit katsoa omia tietojasi verkkopalvelusta www.kanta.fi -> Omakanta

Kun lääkkeen määrääjä määrää sinulle lääkettä, hän kirjoittaa siitä sähköisen reseptin eli eReseptin. Se tallennetaan Reseptikeskukseen. Halutessasi voit pyytää lääkäriltäsi potilasohjeen paperilla, jossa on kerrottu määrättyjen lääkkeiden nimet ja annosteluohjeet.

Voit hakea lääkkeesi mistä tahansa apteekista. Riittää, kun otat Kela-kortin mukaan. Apteekissa katsotaan Reseptikeskuksesta, mitä lääkkeitä sinulle on määrätty, ja saat lääkkeesi.

Lääkemääräys on yleensä voimassa vuoden.

Jos et halua sähköistä reseptiä, voit pyytää lääkäriltä paperireseptin. Paperireseptin tietoja ei tallenneta Reseptikeskukseen.

eReseptin uusiminen

Tieto sähköisen reseptin uusimisesta lähetetään sinulle tekstiviestinä, jos olet antanut matkapuhelinnumerosi. Voit myös tiedustella asiaa apteekista tai terveydenhuollosta. Kun teet uusimispyynnön apteekissa, apteekki välittää pyynnön terveydenhuoltoon, joka käsittelee pyynnön 8 päivän kuluessa. Uusittu resepti on nähtävissä Omakannasta.

Reseptin uusiminen voi edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla tai esimerkiksi laboratoriokokeita. Jos reseptin uusimispyyntö hylätään, terveydenhuolto ilmoittaa siitä sinulle.

Lisätietoa löytyy osoitteesta www.kanta.fi