Terveys

terveyskeskusSairaanhoito

Sairaanhoitopalvelut on järjestetty väestövastuuperiaatteen mukaisesti maantieteellisesti viidelle alueelle.

Kartta väestövastuualueista (yleinen)

Kartta väestövastuualueista (yleinen)

Kartta väestövastuualueista (tarkka)

Muhoksen Terveyskeskus

Aukioloajat Käyntiosoite Postiosoite
MA-TO klo 8.00 -16.00 Puhakantie 16 PL 39
PE klo 8.00 -15.00 91500 Muhos 91501 Muhos
LA-SU Suljettu
 fax 08 533 2605 Ajanvaraus 08 – 5587 0200*
sekä muut asiat, esim. laboratoriotulokset, *paikallispuhelumaksu (matkapuhelinverkosta) / kaukopuhelumaksu (kiinteästä verkosta)
  sairauslomatodistukset, reseptiasiat
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)muhos.fi

terveyskeskus2

Päivystys klo 16:n jälkeen ja viikonloppuisin OSYP 08 – 315 2655

Lue lisää eResepti


Muhoksen terveyskeskuksen lääkärin vastaanoton / ajanvarauksen puhelinohje

Kiireettömissä asioissa pyydämme soittamaan ruuhka-ajan (klo 8-10) ulkopuolella.
Terveysasemalla on käytössä puhelinjärjestelmä, joka toimii seuraavasti:

  1. Jos puhelinlinjat ovat varattuina, kuuluu musiikkia ja hetken kuluttua jonotusviesti ”Tervetuloa Muhoksen terveyskeskuksen ajanvaraukseen, palvelemme teitä hetken kuluttua”.
  2. Viestin jälkeen kuuluu jonotusmusiikkia. Toinen viesti kuuluu hetken kuluttua. Viesti on ”Palvelussamme on ruuhkaa, odottakaa hetki. Jonotuksesta veloitetaan normaali puhelumaksu oman liittymäsopimuksen mukaisesti”.
  3. Toisen jonotusviestin jälkeen kuuluu jonotusmusiikkia. Kolmas jonotusviesti kuuluu seuraavasti ”Palvelussamme on ruuhkaa ja olette edelleen jonossa. Jos ette halua jonottaa, painakaa numero 1, jonka jälkeen puhelu katkeaa automaattisesti ja soitamme teille tämän päivän aikana takaisin”.
  4. Jos asiakas on painanut numeroa yksi (1), hänen numeronsa jää vastaajaan ja soitamme takaisin siinä järjestyksessä, kun numeroita on meille jätetty.

Teidän ei tarvitse soittaa terveysasemalle uudestaan. Takaisinsoitot tulevat saman päivän aikana kello 16 mennessä. Jonotusmahdollisuus loppuu maanantai – torstai klo 15 ja perjantaina klo 14. Näiden aikojen jälkeen voi soittaa normaalisti kiireettömän ajanvarauksen numeroon.

Huom! Salainen numero tai numeron näytönesto estävät numeron jäämisen vastaajaan. Salaisen puhelinnumeron käyttäjät voivat kuitenkin jättää soittopyynnön ajanvaraukseen muuttamalla puhelimen asetuksia seuraavasti: Puhelimesta on mahdollista sallia numeron näkyminen muuttamalla sitä puhelimen asetuksista. Tarkemmat ohjeet löytyvät puhelimen käyttöohjeesta sekä omalta puhelinoperaattorilta.

Puhelu ajanvarauksen numeroon 08-5587 0200 maksaa joko paikallispuhelumaksun verran soitettaessa matkapuhelinverkon kautta tai kaukopuhelumaksun verran soitettaessa kiinteästä verkosta. Myös soittajan oma liittymätyyppi voi vaikuttaa puhelun hintaan.


DUODECIM – Terveyskirjasto


Terveysaseman vaihtaminen

Henkilö voi valita perusterveydenhuollostaan vastaavan terveyskeskuksen tai terveysaseman haluamastaan kunnasta Suomessa. Hoitovastuu siirtyy valitun kunnan terveyskeskukselle /terveysasemalle viimeistään kolmen viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta. Terveysaseman vaihtaminen ei koske Muhokselle muuttavia, ellei asiakas halua valita jonkun muun paikkakunnan terveysasemaa. 

Valinta koskee seuraavia palveluja kokonaisuudessaan eli asiakas ei voi valita yhtä palvelua toisesta ja toista palvelua jostain muusta terveyskeskuksesta.

– Terveysneuvonta ja terveystarkastukset (sisältäen mm. ehkäisyneuvolan)
– Seulonnat (valtakunnallisen seulontaohjelman mukaisesti)
– Neuvolapalvelut (äitiys- ja lastenneuvola sisältäen mm. suun terveydentilan seurannan)
– Iäkkäiden neuvontapalvelut
– Todistukset
– Reseptien uusinnat
– Sairaanhoito (sisältää mm. tutkimukset, hoidon, hoitosuunnitelman mukaiset hoitotarvikkeet)
– Suun terveydenhuolto
– Mielenterveystyö (sisältää mm. traumaattisten tilanteiden psykososiaalisen tuen)
– Päihdetyö (sisältää mm. kuntoutuspalvelut)
– Lääkinnällinen kuntoutus (sisältää mm. ohjauksen, kuntoutustutkimuksen, terapiat, apuvälinepalvelut, kuntoutusjaksot)
– Lyhytaikainen laitoshoito

Valinnanvapaus ei koske kouluterveydenhuoltoa, opiskeluterveydenhuoltoa, kotisairaanhoitoa, työterveyshuoltoa eikä pitkäaikaista laitoshoitoa.

Kelan matkakorvaukset korvataan enintään niiden kustannusten mukaan, jotka aiheutuisivat matkasta lähimpään terveyskeskukseen, josta kyseessä olevan palvelun voisi saada.

Osoitteen vaihtumisen yhteydessä terveysasema ei muutu automaattisesti, vaan vaatii uuden ilmoituksen. Asiakas on velvollinen itse huolehtimaan osoitetietojen muutosten ilmoittamisesta, koska osoitetiedot eivät päivity valittuun terveyskeskukseen väestöpäivityksen yhteydessä.

Terveysasemaa vaihtaessa alla oleva lomake tulee täyttää huolellisesti (kaksi samanlaista lomaketta). Toinen lomake toimitetaan nykyiseen terveyskeskukseen ja toinen valittuun terveyskeskukseen/terveysasemaan.

Ilmoitus terveysaseman valinnasta

 


Hoitotakuun toteutuminen Muhoksen terveyskeskuksessa

Terveyskeskukseen on saatava arkipäivisin virka-aikana puhelinyhteys välittömästi.
Hoidon tarve on arvioitava terveyskeskuksessa kolmen arkipäivän kuluessa yhteydenotosta.

Hoidon tarpeen arvion voi lääkärin lisäksi tehdä myös muu terveydenhuollon ammattilainen, kuten lähi-, perus-, sairaan- tai terveydenhoitaja.

Usein jo puhelimessa voidaan arvioida, tarvitseeko asiakkaan tulla vastaanotolle vai annetaanko puhelimessa hoito-ohjeet, mitkä kirjataan potilasasiakirjoihin. Mikäli hoidon tarpeen arviointi edellyttää käyntiä terveyskeskuksessa, asiakkaalle varataan aika kolmen päivän sisällä yhteydenotosta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lääkäriin on päästävä kolmessa päivässä, vaan hoidon tarpeen arvioinnin voi tehdä esim. sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja vastaanotolla.

Muhoksen lääkäreiden vastaanotolla työskentelee loma-aikojen ulkopuolella kuusi väestövastuulääkäriä ja yksi eurolääkäri sekä viisi hoitajaa, röntgenhoitaja ja kolme laboratoriohoitajaa.


Potilastiedon arkisto

Potilastiedon arkisto on otettu käyttöön Kempeleen, Limingan, Lumijoen ja Muhoksen terveyspalveluissa.

Lue lisää tästä linkistä.


Muhoksen lähisuhde- ja perheväkivaltaohjelma