Lapset puheeksi -keskustelu

Lapset puheeksi -keskustelu on Toimiva lapsi & Perhe -työn menetelmä. Keskustelu tukee lasten kehitystä etenkin, kun lapsen elämäntilanteeseen liittyy vaikeuksia.

Lapset puheeksi -keskustelussa vanhempi voi kertoa lapsen arjessa olevista asioista lapsen kanssa työskenteleville aikuisille. Varhaiskasvatuksen työntekijä kertoo, millainen lapsi on omassa ryhmässä. Lapset puheeksi -työmenetelmien avulla tuetaan lapsen arkea, sillä toimiva arki riittää. Tärkeää on, että lapsen ympärillä olevat aikuiset tietävät lapsen arkeen vaikuttavista asioista. Mikäli lapsi tarvitsee tukea arkeensa, tuki järjestetään Lapset puheeksi -neuvonpidon avulla. Muhoksen kunta ottaa Lapset puheeksi -menetelmät käyttöön kaikille lapsiperheille.

Varhaiskasvatuksessa oleville perheille tarjotaan Lapset puheeksi -keskustelua, kun lapsi on 3-vuotias ja 5-vuotias sekä aina tarvittaessa. Lapset puheeksi -keskustelu käydään Vasu-keskustelun yhteydessä. Keskustelua tarjotaan kaikille vanhemmille ja osallistuminen on vapaaehtoista.

Esite Lapset puheeksi -keskustelu
Lapset puheeksi -keskustelun teoria, Lapsen ja nuoren kehitystä tukeva toiminnallinen työmuoto varhaiskasvatuksessa ja koulussa
Varhaiskasvatuksen Lapset puheeksi -lokikirja