Tapahtumat

KUUKAUSITTAIN:

AfterWork -kahviklubi

AfterWork -kahviklubi on kuukausittain, kuun viimeinen perjantai klo 17:30  järjestettävä ilta Koivu ja Tähti –kulttuurikeskuksessa. AfterWork-tapahtuma on maksuton ja kirjastokahvila Joviaalista löytyvät illan erikoistarjoukset.

Lisätietoa:
Taija Jyrkäs, 044 4970 482, taija.jyrkas@muhos.fi

Kulttuuritapahtumat löydät koostetusti kunnan tapahtumakalenterista.

Kesän keskiviikkotorit

Viime kesältä tutut Kesän Keskiviikkotorit aloittavat toimintansa tänä kesänä jo kesäkuussa Muhoksen torilla keskiviikkoisin klo.17.00 – 20.00. Myyjänä voi toimia ihan kuka vain ja myydä voi mitä vain; kirppistavaraa, makkaraa, hattaraa, jne. Myös yrittäjät ovat tervetulleita! Ennakkovarausta ei tapahtumaan tarvita vaan paikanpäälle voi tulla ja pystyttää pöytänsä tai kojunsa valitsemalleen paikalle. Jokaisessa tapahtumassa on mukana myös ohjelmaa joista ilmoitetaan myöhemmin näillä sivuilla. Näille sivuille voi myös halutessaan laittaa infoa myyntipisteistä. Tervetuloa!

Toripäivät
Keskiviikko 27.6. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 4.7. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 11.7. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 18.7. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 25.7. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 1.8. klo 17.00-20.00
Keskiviikko 8.8. klo 17.00-20.00
Keskiviikko 15.8. klo 17.00-20.00
Keskiviikko 22.8. klo 17.00-20.00

Lisätietoja:
Muhoksen Kunta:
Kulttuuriharjoittelija Laura-Kaisa Kivelä
044 4970 479
laura-kaisa.kivela@muhos.fi

Muhoksen Yrittäjät
Puheenjohtaja Marika Kumpulainen
046 9227 440
marika@luwia.fi

Ohjaamo Muhos
044 7341 654
ohjaamo.muhos@nuortenystavat.fi

Facebook: Kesän keskiviikkotorit

17.7.2018 Sirkus Finladia

Yläkoulun kenttä klo 19:00

PERHE IGNATOV
MARKO & VANESSA KARVO
MICHELLE MUSSER
ARMAS LINTUSAARI
ILKKA KEMPPINEN
BUTTER BROTHERS
ESTER VILJANEN
LINNEA PURONTAUS
OSKARI JAUHIAINEN
SUVI
THE ROBLES
SEBASTIAN
RYHMÄ ARCTIC ENSAMBLE
EETU RANTA
BIG BAND

LIPUNMYYNTI AVOINNA NÄYTÖSPÄIVINÄ KLO 12.00-13.00 JA AVATAAN UUDELLEEN KAKSI TUNTIA ENNEN ESITYSTEN ALKUA. PYYDÄMME HUOMIOIMAAN, ETTÄ NÄYTÖKSESSÄMME ON ELÄVÄÄ MUSIIKKIA SEKÄ NOPEASTI VAIHTUVIA VALOEFEKTEJÄ, SUOSITTELEMME HERKILLE KUULOSUOJAIMIA!

Katso lisää: https://sirkusfinlandia.fi/

23.7.2018 Nallen retkilaukku

Muhoksen kotiseutumuseo, Muhostie 17 (Sateen sattuessa Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksen salissa)
klo 13:00 ja klo 18:00

Nalle on kiertänyt ympäri Suomen ja kerännyt laukkuunsa monenmoisia muistoja. Kolme kaverusta löytää Nallen matkasuunnitelman ja lähtee reippaasti seuraamaan sen viitoittamaa tietä. Missä kaikkialla Nalle onkaan käynyt? Entä onko kukaan nähnyt Nallea?

Iloinen laulumatka kuljettaa meidät läpi Suomen tuoden tuulahduksia eri kulttuuriperinnöistä. Kauniit suomalaiset sävelmät ja tanssin askeleet tempaavat mukaansa kaikenikäiset katsojat.

Teatteri Mukamas on vuonna 1979 perustettu tamperelainen ammattinukketeatteri, jonka esitykset ovat tuoneet yhteisiä elämyksiä lapsille ja aikuisille. Nuket, näyttelijät, esineet, varjot, elävä musiikki ja modernit nukketeatteritekniikat yhdistyvät kekseliäästi esityksissä.

Ikäsuositus: koko perheelle

Liput: Aikuiset 5€ / Lapset 3€

30.8.-2.9.2018 Koivu ja Tähti -päivät

Vuoden 2018 Koivu ja Tähti -päivät pureutuvat Zachris Topeliuksen elämäntyöhön ja historiaan. Zachris Topeliuksen isän isoisä Kristoffer pakeni isovihan aikaan vuonna 1714 äitinsä kanssa asumaan Muhokselle pieneen piilopirttiin. Venäläiset kasakat kuitenkin ryöstivät Kristofferin ja veivät hänet ja hänen siskonsa Venäjälle. Kristoffer karkasi koti-ikävissään, löysi auringon ja lintujen johdatuksella Suomeen josta kuitenkin ajautui Tukholmaan, missä sattumalta kohtasi äitinsä. Näistä muistelmista Sakari Topelius kirjoitti koskettavan tarinan, jolle antoi nimen ”Koivu ja tähti”. Tämän koskettavat tarinan mukaan on nimetty myös Muhoksen kulttuuritalo Koivu ja Tähti.

Topelius oli satusetä, naisten koulutuksen kannattaja, kantaa ottava lehtimies, perheenisä sekä luonnon ja eläinten suojelija. Hänen aikanaan vanha maailma oli jäämässä taakse, kulttuurit sekoittuivat ja suomalaisuutta identiteettinä etsittiin. Kirjailijan oma suhtautuminen uuteen aikaan oli ristiriitainen. Tästä huolimatta hän vaikutti merkittävästi Suomen taiteen kultakauteen ja suomalaisen identiteetin syntyyn teostensa kautta.

Katso lisää: http://www.koivujatahtipaivat.com
Facebook: Koivu ja tähti -päivät

3.11. Oulujoki-ilta

Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

17.11. MuhosMuksu

Muhoksen Tähtiareena

24.11. Joulun avaus

Muhoksen tori

29.11. Mariah Hortans / M Sandberg Duo – Christmas Jazz

Muhoksen kirkko klo 19:00
Järjestäjät: Muhoksen kunta, Muhoksen seurakunta

 

MENNEET:

Vapputapahtuma 1.5.2018

Perinteinen vapputapahtuma järjestetään jälleen Muhoksella 1.5.2018. Vapputapahtuma järjestetään yhteistyössä Muhoksen kunnan, yrittäjien sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Ensimmäiset motoristit saapuivat jo 70-luvulla Muhokselle vappukahville. Vuosien mittaan huhu komeista maisemista, hyvistä ajoreiteistä sekä kahvista kiiri ja motoristien määrä lisääntyi.  Nykyään motoristeista on syntynyt kulkue, jonka saapuminen Muhokselle on muodostunut vankaksi perinteeksi. Vuonna 2018 vapputapahtuman organisointi siirtyy Muhoksen kunnalle ja vapputapahtuman yhteyteen lanseerataan koko perheen tapahtuma Tähtiareenan sisälle ja sen ympäristöön.

Koko perheen tapahtuman pääesiintyjänä toimii Stunt Freaks Teamin huikea moottoripyörä show jossa uhmataan painovoimaa. Perheen pienimmille on tarjolla Kepparicross-kisat ja yrittäjähenkisille Karhunluola yrittäjyyskilpailu.

Lue lisää tapahtuman nettisivuilta:
www.muhoksevappu.com

Mimmin nimipäivä 26.5.2018

Mimmin nimipäivä kokoaa yhteen tapahtumia ja juhlii Muhoksen Mimmiä. Lauantai starttaa klo 11:00 Kalastuskauden avajaiset Montta Active Camping alueella sekä valtakunnallisella Siivouspäivällä, joka kokoaa kirpputorimyyjät Koivu ja Tähti -kulttuurikeskukseen ja sen ympäristöön. Los Coyotes Ranch pitää lauantaina avoimien ovien päivän klo 15 alkaen. Mimmin nimipäivä huipentuu yleisölle avoimeen Muhoksen Mimmi -elokuvanäytökseen jonka alustaa elokuvaneuvos Kari Uusitalo.

Mimmin nimipäivänä päästään sukeltamaan suomalaisen elokuvan historiaan kun suomalaisen elokuvan tutkimuksen pioneeri, elokuvaneuvos Kari Uusitalo saapuu puhumaan kotimaisista elokuvista 50-luvun taitteessa. Luennollaan Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa 26.5. klo 17:00 Uusitalo käy läpi Muhoksen Mimmi elokuvan luomaa Rillumarei tyylisuuntausta sekä sivuaa Muhoksen Mimmin esiintymistä Rovaniemen markkinoilla -elokuvassa. Luennon jälkeen nähdään musiikkitäyteinen Muhoksen Mimmi -elokuva vuodelta 1952. Elokuvan on ohjannut Jorma Nortimo. Fiktiivinen elokuva perustuu Toivo Kärjen ja Reino Helismaan samannimiseen iskelmään. Elokuva kertoo köyhästä jarrumies- Jaakosta ja kauniista juna myyjästä Mimmistä, johon myös hitsari-Heikki, rappari-Ranssu, muurari-Martsu ja insinööri-Immu ihastuvat. Uusitalo on pitkän linjan elokuvatutkija ja oli aloittamassa Suomen elokuvasäätiön toimintaa vuonna 1970 ja on ollut elokuvasäätiön palveluksessa vuoteen 1998. Elokuvanäytös tuotetaan yhdessä Oulun elokuvakeskuksen kanssa. Luennolle ja elokuvaan on vapaa pääsy.