Tapahtumat

Kesän keskiviikkotorit

Viime kesältä tutut Kesän Keskiviikkotorit aloittavat toimintansa tänä kesänä jo kesäkuussa Muhoksen torilla keskiviikkoisin klo.17.00 – 20.00. Myyjänä voi toimia ihan kuka vain ja myydä voi mitä vain; kirppistavaraa, makkaraa, hattaraa, jne. Myös yrittäjät ovat tervetulleita! Ennakkovarausta ei tapahtumaan tarvita vaan paikanpäälle voi tulla ja pystyttää pöytänsä tai kojunsa valitsemalleen paikalle. Jokaisessa tapahtumassa on mukana myös ohjelmaa joista ilmoitetaan myöhemmin näillä sivuilla. Näille sivuille voi myös halutessaan laittaa infoa myyntipisteistä. Tervetuloa!

Toripäivät
Keskiviikko 27.6. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 4.7. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 11.7. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 18.7. klo.17.00 – 20.00
Keskiviikko 25.7. klo.17.00 – 20.00

Lisätietoja:
Muhoksen Kunta:
Kulttuuriharjoittelija Laura-Kaisa Kivelä
044 4970 479
laura-kaisa.kivela@muhos.fi

Muhoksen Yrittäjät
Puheenjohtaja Marika Kumpulainen
046 9227 440
marika@luwia.fi

Ohjaamo Muhos
044 7341 654
ohjaamo.muhos@nuortenystavat.fi

Facebook: Kesän keskiviikkotorit

30.8.-2.9.2018 Koivu ja Tähti -päivät

Vuoden 2018 Koivu ja Tähti -päivät pureutuvat Zachris Topeliuksen elämäntyöhön ja historiaan. Zachris Topeliuksen isän isoisä Kristoffer pakeni isovihan aikaan vuonna 1714 äitinsä kanssa asumaan Muhokselle pieneen piilopirttiin. Venäläiset kasakat kuitenkin ryöstivät Kristofferin ja veivät hänet ja hänen siskonsa Venäjälle. Kristoffer karkasi koti-ikävissään, löysi auringon ja lintujen johdatuksella Suomeen josta kuitenkin ajautui Tukholmaan, missä sattumalta kohtasi äitinsä. Näistä muistelmista Sakari Topelius kirjoitti koskettavan tarinan, jolle antoi nimen ”Koivu ja tähti”. Tämän koskettavat tarinan mukaan on nimetty myös Muhoksen kulttuuritalo Koivu ja Tähti.

Topelius oli satusetä, naisten koulutuksen kannattaja, kantaa ottava lehtimies, perheenisä sekä luonnon ja eläinten suojelija. Hänen aikanaan vanha maailma oli jäämässä taakse, kulttuurit sekoittuivat ja suomalaisuutta identiteettinä etsittiin. Kirjailijan oma suhtautuminen uuteen aikaan oli ristiriitainen. Tästä huolimatta hän vaikutti merkittävästi Suomen taiteen kultakauteen ja suomalaisen identiteetin syntyyn teostensa kautta.

Katso lisää: http://www.koivujatahtipaivat.com
Facebook: Koivu ja tähti -päivät

13.10.2018 KARKUMATKALLA -lasten komedia- ja mikä seikkailu!

Musiikkiteatteri Kapsäkissä ensi-iltansa saanut lasten komedia nähdään nyt myös kiertueella! Riemastuttava lastenteatteriproduktio Karkumatkalla, kertoo tarinan K.Arhusta, pikkuruisesta peikosta ja heidän yhteisestä matkastaan. Tosin he eivät ehkä tiedä itsekään, minne ovat menossa eivätkä oikein muistakaan, mistä ovat tulossa. Voivatko he olla ystäviä, vaikka ovat niin erilaisia?

Karkumatkalla-näytelmän, lapsille ja aikuisille sopivan sadun on käsikirjoittanut ja ohjannut Eeva Rantinoja, joka myös tuottaa produktion. Hän on tuottanut aiemmin muun muassa suositun ja paljon puhutun Lasten Hevimusikaalin. Lavalla nähdään näyttelijät Kristiina Puukko ja Anna Ranta. Näytelmän visuaalisesta suunnittelusta vastaa Outi Höylä, joka tunnetaan mm. Hevisaurusten pukusuunnittelijana. Valo- ja äänimaailman ovat loihtineet Marko Pakarinen ja Anssi Routanen.

Kristiina Puukko ja Anna Ranta ovat kokeneita lastenteatterinäyttelijöitä ja heillä on vankka kokemus myös komiikan tekemisestä. Anna Ranta opettaa improvisaatiota ja hän on opiskellut fyysistä teatteria Madridissa. Lisäksi hän on kouluttautunut sairaalaklovniksi. Kristiina Puukko on opiskellut muiden opintojen lisäksi klovneriaa, akrobatiaa ja improvisaatiota.

“Näytelmä perustuu herkullisiiin hahmoihin, hauskaan tarinaan ja slapstick-huumoriin. Inspiraatiota on haettu Buster Keatonin ja Pat&Mat-lastensarjan maailmoista. Rakastan itse farsseja, sitcomeja ja stand up -komiikkaa ja tätä kaikkea haluan tarjota myös lapsille”, tuottaja Eeva Rantinoja kertoo.

www.firebirdproduction.com
http://www.outindesign.fi/

Esitysaika

Lauantai 13.10.18
Näytös kello 13.00
Esityksen kesto noin 1 h

Osoite
Muhos, Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

Liput, www.firebirdproduction.com
Holvi
€ 15, toimituskuluineen

Tuotanto
Firebird Production

Synopsis

Joskus voi yllättää pakollinen tarve karkumatkalle, ja tällöin seikkailuun on lähdettävä heti. Tällainen tarve ilmeni tarkalleen ottaen vähän yli kaksitoista keskipäivällä K.Arhulle, joka oli juuri aterioimassa 56. pariaan eriparisukkia ketsupin ja mustapippurin kera. Tällöin ei auta kuin pakata Tarpeelliset Tavarat kapsäkkiin ja lähteä matkalle.

Mutta mitä tapahtuu, kun vastaan tulee Selvitysten Tekijä, eli tomera pikkuruinen peikko (jonka kirjoitamme tässä pienellä, koska hän haluaa tulla ensisijaisesi määritellyksi Selvitystensä kautta).

Voiko ystävyys syntyä kahden varsin erilaisen otuksen välille? Miten jatkaa matkaansa, jos ei tiedä minne oli menossa, eikä oikein muista mistä oli tulossa?

Varmaa on, että kommelluksilta ei voi välttyä. Tarvetta on ainakin laastarille, haarukalle (joka käy myös turkkiharjasta), suurille putkille ja rantapallolle. Lienee selvää, että myös ystävän apu on tarpeen, sillä mutkia voi tulla matkaan vaikka olisi aivan paikallaan. Onneksi mukana on Laukku, jossa on Kaikkea Tarpeellista – jos oikein tarkkaan katsoo voi seikkailulla näkyä myös tähdenlento! Mutta kuka kumma on Aabraham Viherkasvi? Ja kenellä on salamatkustajana kirppu korvassa?

Tarina on kunnianosoitus ystävyydelle ja sen voimalle. Tervetuloa, pienet katsojat sopivat hyvin isomman syliin ja isommatkin nauttivat melkomoisista kommervenkeistä.

Paljon fyysistä komiikkaa, ainutlaatuinen hauska tarina ja upea Outin visuaalinen maailma!

Yhteystiedot:
Eeva Rantinoja, eeva@firebirdproduction.com, puh. 0504314620

KUUKAUSITTAIN:

AfterWork -kahviklubi

AfterWork -kahviklubi on kuukausittain, kuun viimeinen perjantai klo 17:30  järjestettävä ilta Koivu ja Tähti –kulttuurikeskuksessa. AfterWork-tapahtuma on maksuton ja kirjastokahvila Joviaalista löytyvät illan erikoistarjoukset.

Lisätietoa:
Taija Jyrkäs, 044 4970 482, taija.jyrkas@muhos.fi

Kulttuuritapahtumat löydät koostetusti kunnan tapahtumakalenterista.

 

MENNEET:

Vapputapahtuma 1.5.2018

Perinteinen vapputapahtuma järjestetään jälleen Muhoksella 1.5.2018. Vapputapahtuma järjestetään yhteistyössä Muhoksen kunnan, yrittäjien sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Ensimmäiset motoristit saapuivat jo 70-luvulla Muhokselle vappukahville. Vuosien mittaan huhu komeista maisemista, hyvistä ajoreiteistä sekä kahvista kiiri ja motoristien määrä lisääntyi.  Nykyään motoristeista on syntynyt kulkue, jonka saapuminen Muhokselle on muodostunut vankaksi perinteeksi. Vuonna 2018 vapputapahtuman organisointi siirtyy Muhoksen kunnalle ja vapputapahtuman yhteyteen lanseerataan koko perheen tapahtuma Tähtiareenan sisälle ja sen ympäristöön.

Koko perheen tapahtuman pääesiintyjänä toimii Stunt Freaks Teamin huikea moottoripyörä show jossa uhmataan painovoimaa. Perheen pienimmille on tarjolla Kepparicross-kisat ja yrittäjähenkisille Karhunluola yrittäjyyskilpailu.

Lue lisää tapahtuman nettisivuilta:
www.muhoksevappu.com

Mimmin nimipäivä 26.5.2018

Mimmin nimipäivä kokoaa yhteen tapahtumia ja juhlii Muhoksen Mimmiä. Lauantai starttaa klo 11:00 Kalastuskauden avajaiset Montta Active Camping alueella sekä valtakunnallisella Siivouspäivällä, joka kokoaa kirpputorimyyjät Koivu ja Tähti -kulttuurikeskukseen ja sen ympäristöön. Los Coyotes Ranch pitää lauantaina avoimien ovien päivän klo 15 alkaen. Mimmin nimipäivä huipentuu yleisölle avoimeen Muhoksen Mimmi -elokuvanäytökseen jonka alustaa elokuvaneuvos Kari Uusitalo.

Mimmin nimipäivänä päästään sukeltamaan suomalaisen elokuvan historiaan kun suomalaisen elokuvan tutkimuksen pioneeri, elokuvaneuvos Kari Uusitalo saapuu puhumaan kotimaisista elokuvista 50-luvun taitteessa. Luennollaan Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa 26.5. klo 17:00 Uusitalo käy läpi Muhoksen Mimmi elokuvan luomaa Rillumarei tyylisuuntausta sekä sivuaa Muhoksen Mimmin esiintymistä Rovaniemen markkinoilla -elokuvassa. Luennon jälkeen nähdään musiikkitäyteinen Muhoksen Mimmi -elokuva vuodelta 1952. Elokuvan on ohjannut Jorma Nortimo. Fiktiivinen elokuva perustuu Toivo Kärjen ja Reino Helismaan samannimiseen iskelmään. Elokuva kertoo köyhästä jarrumies- Jaakosta ja kauniista juna myyjästä Mimmistä, johon myös hitsari-Heikki, rappari-Ranssu, muurari-Martsu ja insinööri-Immu ihastuvat. Uusitalo on pitkän linjan elokuvatutkija ja oli aloittamassa Suomen elokuvasäätiön toimintaa vuonna 1970 ja on ollut elokuvasäätiön palveluksessa vuoteen 1998. Elokuvanäytös tuotetaan yhdessä Oulun elokuvakeskuksen kanssa. Luennolle ja elokuvaan on vapaa pääsy.