Näyttelyt

NYT

SYYSKUU 2018

Sanna Veteläinen – Kuin morsian

1.-28.9.2018
Avajaiset 31.8. klo 17:00, tervetuloa!

Kuin morsian on ensimmäinen näyttelyni Muhoksella ja sen kunniaksi aion laittaa esille jotakin vanhaa, jotakin uutta, jotakin sinistä ja jotakin lainattua, kuten kuuluukin.

Kuin morsian sanonnalla viitataan yleensä kauniiseen säähän kesän kukoistaessa. Kesä ja luonto ovat minulle kaikki kaikessa. Työstän näyttelyn valmiiksi kesän aikana ja se tulee esille kun kesä on jo ohi. Kesän loppumiseen liittyy myös tietynlaista haikeutta, mutta vuodenkierrossa on onneksi aina lupaus morsiamen paluusta. Morsian sanalla haluan viitata myös maalaustyyliini ja värien käyttööni, joka on hyvin ”kermakakkumaista” ja runsasta.

Sanna Veteläinen (s.1985) on oululainen kuvataiteilija. Hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataidelinjalta taiteilijaksi 2015 ja aiemmin hän on opiskellut artesaaniksi. Veteläiselle taide on seikkailu, jossa tärkeintä heittäytyminen ja kokeellisuus. Aiheet ja muodot löytyvät luonnosta, ympäristön tarkkailusta ja sisäisestä maailmasta.  Kuvastollaan hän pyrkii ilmaisemaan maailman mystistä monikerroksisuutta, joka on hänelle pyhä. Viime aikoina hän on maalausten lisäksi tehnyt installaatioita, joissa maalaukset ovat siirtyneet kierrätettyjen esineiden pinnoille.

/ / / / / / / / / / /

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen näyttelytilaan on jatkuva avoin haku. Näyttelytilaan haetaan avoimella hakemuksella.

Lisätietoa:
Taija Jyrkäs
kulttuurituottaja
taija.jyrkas(at)muhos.fi

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen näyttelytila on valoisan ja avaran 207 m²:n aula. Näyttelytilasta ei peritä vuokraa taiteilijalta. Näyttelytilassa on ripustuskisko.

/ / / / / / / / / / /

TULOSSA

LOKAKUU 2018

MARRASKUU 2018

Oulujoki-Opiston aikuisten kuvataideryhmän näyttely

JOULUKUU 2018

Ritva Finch

MENNEET

ELOKUUU 2018

Reino Rajala Koivu ja Tähti

Olen muhoslainen luontokuvaaja, jolle Suomen luonto ja sen monimuotoisuus on aina lapsuudesta saakka ollut suuri voimavara. Luonto on antanut voimaa, tuonut turvaa ja luonnossa liikkuessa maailman murheet unohtuvat, aika pysähtyy ja on vain tämä hetki. Sain kunnian kuvittaa Sakari Topeliuksen tarinan, jossa Suomen luonnolla on suuri merkitys. Näistä kuvista voit löytää tuttuja maisemia Muhoksen rikkaasta luonnosta, mutta myös ympäri Suomea. Tervetuloa matkaamaan tarinan lasten kanssa Suomen kauniiseen luontoon.

-Reino Rajala

KESÄ-HEINÄKUU 2018

VillaVakan Jotain vanhaa ja jotain uutta -näyttely Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa

Näyttely on esillä 5.6.-27.7.2018. Tervetuloa!

Toimintakeskus VillaVakka Muhoksella tarjoaa monipuolisia työ- ja päivätoimintapalveluja. Työ- ja päivätoiminnassa noudatetaan valtakunnallisia osallisuutta ja työllistymistä edistäviä laatukriteereitä. Meille on tärkeää, että jokainen ihminen pystyy vaikuttamaan omaan arkeensa ja työn suunnitteluun. Toiminta perustuu viikko-ohjelmiin, jotka laaditaan asiakkaiden toiveet huomioiden. Mielekkäällä ja pysyvällä viikko-ohjelmalla pyritään turvalliseen ja tasaiseen arkeen, jolla tuetaan asiakkaan arjenhallintaa.

Toimintakeskus VillaVakassa valmistetaan sosiaali- ja taidealojen ammattilaisten ohjaamissa ryhmätoiminnoissa erilaisia tuotteita sekä tilaustöitä. VillaVakassa on työpajat puutyössä, kädentaidoissa, käsitöissä, musiikissa, elektroniikan purkamisessa, kodinhoidossa ja keittiötyössä. Taidelähtöisissä ryhmissä opitaan tekemällä ja olemalla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa.

Toiminnalliset ryhmät voivat olla myös harrastuspohjaisia, terapeuttisia tai kasvatuksellisia. Tarjolla on monenlaista pienryhmätoimintaa sekä yksilöohjattua toimintaa yksilöllisesti suunniteltuna ja toteutettuna. Tieto- ja viestintätaidot TIKAS-ryhmissä, ART-ryhmät ja erilaiset kognitiivisten taitojen ryhmät kokoontuvat kerran viikossa.

VillaVakka tarjoaa turvallisen ympäristön opetella ja harjaantua työelämään ja itsenäistymiseen liittyviin arjen taitoihin. Asiakkaiden saama vertaistuki sekä sosiaalisten taitojen jatkuva harjoittelu ovat tärkeä osa toimintaa. Toimintaa kehitetään jatkuvasti yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Lisätietoa:

Työ- ja päivätoiminta Muhos
teija.kipronen@nuortenystavat.fi
044-7341851

TOUKOKUU 2018

Oulujokiopiston kädentaitojen näyttely

MAALISKUU 2018

Maija Ahola | Arkea ja juhlaa yli 100-vuotiaassa Suomessa

Maisemia kotimaasta ja tunnelmia Sakari Topeliuksen tarinoista. Arkea ja juhlaa yli 100-vuotiaassa Suomessa -näyttely on nähtävillä kulttuurikeskuksen aulassa ja kirjaston lehtisalissa kirjaston aukioloaikoina. Näyttely koostuu Liminkalaisen Maija Aholan maalauksista. Topeliuksen satujen teemoihin liittyvät teokset ovat esillä kirjaston lehtisalissa.

HUHTIKUU 2018

Oulujoki-Opiston Kuvataidekoulun kevätnäyttely 9.-27.4.2018.

Muhoksen Kuvataidekoulu keskittyy tekemiseen ja taiteelliseen prosessiin. 25-vuotiskevätnäyttelyssä nähdään kurssilaisten kevään 2018 ja syksyn 2017 aikana valmistuneita teoksia. Tänä keväänä teokset painottuvat maalauksiin. Kuvataidekoulussa tekeminen lähtee lapsista ja nuorista. “Syksyllä suunnitellaan ja kokeillaan. Keväällä kokeiluista ja suunnitelmista muodostuu sitten lopullinen teos”, kertoo kuvataideopettaja Pirjo Haltsonen. Haltsonen on toiminut Oulujoki-Opiston kuvataideopettajana koko taidekoulun historian ajan. Haltsosen tapa tehdä töitä lasten kanssa on saanut Kuvataidekoulun kurssit täyttymään ja hän opettaa parhaillaan sataa oppilasta eri ryhmissä.

Oulujoki-Opisto tarjoaa taiteen perusopetuksen mukaista opetusta Kuvataidekoulussa yli 9-vuotiaille nuorille, sekä valmentavaa opetusta 7-8 -vuotiaille. 7-8 -vuotiaiden taidekerho saa syksyllä 2018 uuden nimen Taidemaistiaiset, jolloin Oulujoki-Opiston uusi opetussuunnitelma astuu voimaan. Uusi opetussuunnitelma tukee hyvin jo opistolla olemassa olevia käytäntöjä ja oppilaiden oppimista.

Teos: Simeoni Valkonen

HELMIKUU 2018

Timo Remes | Kauppurienkatu, Oulu -valokuvanäyttely 2.-27.2.2018

Timo Remes tutustui neulanreikäkuvaukseen opiskellessaan Limingan taidekoulussa valokuvausta vuonna 2016. Neulanreikäkamera, Camera obscura (lat. hämärä huone) on nykyaikaisten valokuvauskoneiden edeltäjä.  Remes jatkoi laatikoiden rakentelua opintojensa jälkeen ja aloitti joulukuussa 2016 projektin, jossa hän kuvasi Kauppurienkatua Oulussa toukokuuhun 2017 saakka. Yksinkertaiseen laatikkoon tehty reikä toimii kameran ’linssinä’. Reijän kautta tuleva valo piirtää kuvan ulkopuolisesta maailmasta heijastumaan reiän vastakkaiselle seinälle laatikon sisään. Tälle sivulle asetetaan valokuvausfilmiä tai valokuvapaperia johon heijastunut kuva tallentuu. Filmille tai valokuvapaperille lankeavan valonmäärää on kontrolloitava, tarvitaan suljin jolla neulanreikä saadaan avattua ja suljettua. Yksinkertaisimmillaan tähän tarkoitukseen käy teipinpalanen.

“Omissa neulanreikäkameroissani olen käyttänyt kuvaamiseen  pääasiassa valokuvapaperia – sen käsittely on joltain osin helpompaa kuin filmin. Neulanreiät olen tehnyt nuppineulalla jugurttipurkin kansista saatuun folioon.

Valotusajat vaihtelevat riippuen filmin herkkyydestä ja vallitsevasta valosta. Valotusajat ovat olleet 1 – 10 min, riippuen kuvausajankohdasta ja säätilasta.”

Purkeilla valotetut valokuvapaperit Remes on kehittänyt pimiössä. Alkuperäinen kuva muodostuu negatiiviksi (johtuen käytetystä valokuvapaperin tyypistä). Negatiivin kehityksen jälkeen Remes on jatkanut kuvankäsittelyä digitaalisesti. Negatiivit Remes on skannannut digitaaliseenmuotoon valokuvaskannerilla. Digitaalisessa kuvankäsittelyssä Remes on kääntänyt kuvan positiiviksi sekä korjannut valotusta, mutta välttää muunlaista kuvankäsittelyä kuten kuvien rajaamista.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Pohoisen valokuvakeskuksen kanssa.

Näyttely on avoinna:
ma-ke 8-19
to 8-16
pe 8-19
la 11-14