Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus on elävä tapahtumapaikka Muhoksella, osoitteessa Muhostie 2. Kulttuurikeskuksessa sijaitsee Muhoksen kirjasto, näyttelytila, kirjastokahvila Joviaali, auditorio sekä monipuoliset kokous ja konferenssitilat. Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa järjestetään kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä, elokuvanäytöksiä, konsertteja sekä tanssin että teatterin esityksiä. Koivu ja tähti -kulttuurikeskus tavoittaa päivittäin noin 400 kuntalaista.

Vuonna 1997 valmistunut arkkitehtitoimisto Harju Oy:n suunnittelema Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus on saanut nimensä Zacharias ”Sakari” Topeliuksen Muhokselle sijoittuvasta sadusta Koivu ja Tähti. Satusetä Sakari Topeliuksen isän isoisä Kristoffer pakeni isovihan aikaan vuonna 1714 äitinsä kanssa asumaan Muhokselle pieneen metsätorppaan. Kasakat kuitenkin ryöstivät pojan ja veivät Venäjälle. Kristoffer karkasi koti-ikävissään, löysi auringon avulla Suomeen ja ajautui Tukholmaan, missä sattumalta kohtasi äitinsä. Näistä tapahtumista Sakari Topelius kirjoitti koskettavan tarinan, jolle antoi nimen ”Koivu ja tähti”.

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus on avoinna:
ma-ke 8-19
to 8-16
pe 8-19
la 11-14

 

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa järjestetään kuukausittain aina kuun viimeimeisenä perjantaina klo 17:30 After Work -kahviklubi. Tammikuussa 2019 After Work -kahviklubilla oli esiintymässä äänitaiteilija Jaakko Sakari Junnila.