Kulttuuri

Muhoksen kunta tunnetaan Zachris Topeliuksen Koivu ja tähti -sadun tapahtumapaikkana, Montan hirviöstä sekä Armi Kuuselan sekä Hilda Maria Mustan historiasta muodostuneesta Muhoksen Mimmi brändistä. Muhoksen läpi virtaa Oulujoki johon liittyvää kulttuuriperinnettä kulttuuritoimi vaalii vuosittain järjestettävän Oulujoki-illan kautta.

Muhoksella sijaisee kolme, yhden sotien jälkeisen ajan merkittävimpien arkkitehtien Aarne Ervinin, suunnittelemaa voimalaitospatoa. Pyhäkosken, Montan sekä Pällin voimalaitokset sekä Pyhäkosken voimalaitoksen läheisyyteen suunniteltu Leppiniemen asuinalue.

Muhoksen vakiintuneina kulttuuritapahtumina ovat vuorovuosittain järjestettävät Koivu ja tähti -päivät ja Muhoksen Musiikkijuhlat. Muhoksen yksi vetovoimaisimmista tapahtumista on vuosittain 1.5. järjestettävä vappuajo, joka kokoaa yhteen noin 1000 motoristia.

Kulttuuritoimen tehtävänä on edistää ja ylläpitää kuntalaisten hyvinvointia, sivistystä ja elinikäistä oppimista, lisätä luovaa osaamista ja innovaatiota sekä tukea alueen elinvoimaisuutta, elinkeinoelämää ja työllisyyttä. Kulttuuripalvelut on osaltaan kehittämässä Muhosta Rokua Geopark -alueen yhdeksi merkittäväksi kulttuurikohteeksi.

YHTEYS:
Taija Jyrkäs
kulttuurituottaja
taija.jyrkas@muhos.fi
+358 44  4970 482