Tietokannat

Outikirjastot

Outi.finna.fi

OUTI-kirjastojen yhteinen hakusivusto.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteinen eKirjasto, josta löytyvät E-kirjat, E-lehdet, Musiikki ja elokuvat sekä linkkejä muihin tietokantoihin.

eKirjasto

eKirjasto on valtakunnallinen sivusto Suomen yleisten kirjastojen e-aineistoihin. Aineistoa voit etsiä aihepiireittäin, asiasanoilla tai vapaasanahaulla. Osa eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, jonka käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin.

Finna.fi

Finna.fi on valtakunnallinen hakupalvelu, josta löydät  suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot.

Kirjastot.fi

Kirjastot.fi on kaikille avoin kirjastoverkkopalveluiden kokonaisuus. Kirjastot.fi on väylä kaikkiin kirjastopalveluihin ja sisältää mm. tiedonhakupalveluita, kirjastoalan ammattipalveluita sekä kirjallisuuden,  musiikin, lasten ja nuorten verkkopalveluita.

Kirjallisuuden tietokannat täällä.
Kirjastojen musiikkipalvelut täällä.
Kirjastojen tiedonhaun välineet täällä.

KirjastoVirma

KirjastoVirma tallentaa pohjoispohjalaista kulttuuria, paikallishistoriaa ja perinnetietoa. Aineistoa myös Muhokselta ja Muhoksesta. Vapaa käyttö.

Suomen kansalliskirjasto

Kansalliskirjasto on Suomen suurin ja vanhin tieteellinen kirjasto sekä yksi Helsingin yliopiston suurimmista erillislaitoksista. Kansalliskirjasto vastaa kansallisen julkaisuperinnön ja ainutlaatuisten kokoelmien kartuttamisesta, kuvailusta, säilyttämisestä ja käyttöön asettamisesta.

Kokoelmat verkossa löytyvät täältä

Suomalaisen kirjallisuuden seura

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS tekee työtä monimuotoisen suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön puolesta. SKS:n toiminta perustuu ajantasaiseen tietoon ja ymmärrykseen kulttuurin juurista.

SKS:n verkkoaineistot löytyvät täältä

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Elonet on Suomen kansallisfilmografian verkkojulkaisu, josta löytyy elävän kuvan esimerkkejä trailereista kokonaisiin elokuviin, valokuvia, julisteita ja tietoa arkiston uusimmista digitoinneista.
Kavi.fi -sivuilta löytyy tietoa mm. elokuvien ikärajoista sekä mediataitokoulu.

KAVI:n oma suoratoistopalvelu on tulossa – luvassa noin 450 elokuvaa! Lue tästä