Seniorin kirjasto

kirjasto-seniorin-02Erityisaineistoa ikääntyville

Muhoksen kirjaston kokoelmiin kuuluu myös aineistoa, joiden käyttömukavuudessa on huomioitu ikääntymiseen kuuluvat mahdolliset erityispiirteet ja rajoitukset.

Aineistoon sisältyvät muun muassa isotekstiset kirjat, selkokirjat, äänikirjat, muistelukortit ja muistipelit.

Lisäksi kirjastosta voi lainata erilaisia lukemisen apuvälineitä, kuten lukuviivainta, suurennuslaseja ja lukutelineitä.

 

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esim. korkean iän, vamman tai sairauden vuoksi itse pysty asioimaan kirjastossa tai kirjastoautossa. Kirjaston kotipalvelu toimittaa haluttua aineistoa asiakkaalle kotiin ja noutaa sen sovittuna aikana.

Ikääntyvien ATK-opetus

Muhoksen kirjastossa on kehitetty ikääntyville suunnattu henkilökohtainen atk-opetuspaketti, jossa huomioidaan ikääntyneiden oppimiseen liittyvät erityispiirteet.

Ajan henkilökohtaiseen atk-opetukseen voi varata kirjastosta, puh. 044-4970409.

CELIA -näkövammaisten kirjasto

Celia- Näkövammaisten kirjasto on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka myös tarjoaa kirjallisuutta mm. äänikirjoina kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia, painettuja kirjoja. Äänikirjojen lainaaminen ja kuuntelu on maksutonta. Lisätietoja Celia-kirjaston palveluista saa internetsivuilta http://www.celia.fi/ tai Muhoksen kirjastosta.

Tapahtumia ja näyttelyitä

Kirjastossa järjestetään erilaisia ikääntyville suunnattuja tapahtumia, kuten musiikkiesityksiä, yhteislaulutilaisuuksia ja teemanäyttelyitä. Taidenäyttelyihin on tarvittaessa mahdollisuus saada esittely.

Laitosvierailut

Kirjaston henkilökunta vierailee sovittaessa eri laitoksissa, hoivakodeissa ja erilaisissa ryhmissä. Vierailuja elävöitetään lukemalla, muistelemalla ja keskustelemalla. Laitosvierailujen toteuttamiseen osallistuu myös kolmannen sektorin toimijoita.

Monipalveluauto Poppaloora

Muhoksen kunta sai uuden kirjastoauton vuonna 2014. Uusi kirjasto/monipalveluauto nimettiin Poppalooraksi. Monipalveluauto Poppaloora on ajanut uuden aikataulun mukaisesti vuoden 2015 alusta alkaen. Uusi aikataulu sisältää myös pop up-pysäkkejä eri paikoissa.

Poppaloora toimii myös liikkuvana äänestyspaikkana ja autossa järjestetään esimerkiksi vanhuspalveluiden infotilaisuuksia ikäihmisille.

Palveluita ja aikataulua suunnitellaan ja kehitetään edelleen ja uusia ehdotuksia otetaan vastaan koko ajan.