Seniorin kirjasto

kirjasto-seniorin-02Erityisaineistoa ikääntyville

Muhoksen kirjaston kokoelmiin kuuluu myös aineistoa, joiden käyttömukavuudessa on huomioitu ikääntymiseen kuuluvat mahdolliset erityispiirteet ja rajoitukset.

Aineistoon sisältyvät muun muassa isotekstiset kirjat, selkokirjat, äänikirjat, muistelukortit ja muistipelit.

Lisäksi kirjastosta voi lainata erilaisia lukemisen apuvälineitä, kuten lukuviivainta, suurennuslaseja ja lukutelineitä.

ATK-opetus

Muhoksen kirjastossa on kehitetty ikääntyville suunnattu henkilökohtainen atk-opetuspaketti, jossa huomioidaan ikääntyneiden oppimiseen liittyvät erityispiirteet.

Ajan henkilökohtaiseen atk-opetukseen voi varata kirjastosta, puh. 044-4970409.

CELIA -palvelu

Celia on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa äänikirjoiksi niin kauno- ja tietokirjallisuutta kuin oppikirjoja eri kouluasteille. Celian äänikirjoja on yhteensä jo yli 40 000.

Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celian palvelut sopivat myös palveluihin oikeutettujen henkilöiden kanssa toimiville yhteisöille, kuten päiväkodeille, kouluille ja vanhusten palvelutaloille.

Äänikirjojen lainaaminen ja kuuntelu on maksutonta.

Celian äänikirjapalvelun saat helposti käyttöösi kirjastosta. Lisätietoja palveluista saat kirjastosta ja Celian Internetsivuilta: http://www.celia.fi/

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esim. korkean iän, vamman tai sairauden vuoksi itse pysty asioimaan kirjastossa tai kirjastoautossa. Kirjaston kotipalvelu toimittaa haluttua aineistoa asiakkaalle kotiin ja noutaa sen sovittuna aikana.

Laitosvierailut

Kirjaston henkilökunta vierailee sovittaessa eri laitoksissa, hoivakodeissa ja erilaisissa ryhmissä. Vierailuja elävöitetään lukemalla, muistelemalla ja keskustelemalla. Laitosvierailujen toteuttamiseen osallistuu myös kolmannen sektorin toimijoita.

Tapahtumat ja näyttelyt

Kirjastossa järjestetään erilaisia ikääntyville suunnattuja tapahtumia, kuten musiikkiesityksiä, yhteislaulutilaisuuksia ja teemanäyttelyitä. Taidenäyttelyihin on tarvittaessa mahdollisuus saada esittely.