Kirjasto tiedottaa

 

 

 

 

Syysloma on lukuloma

Vain läpihassu jättäytyy matkailuhaaveissaan vain todellisuuteen, jos voi kiitää rajoista piittaamatta ja niitä rikkoen mihin aikaan, paikkaan tai hahmoon tahansa. Syysloma onkin nyt lukuloma ja sinulla on niin lupa matkustaa. Ota halutessasi kyytiin koko perhe tai kaveri. Seuramatkailkaa lukemalla yhdessä tai jakakaa hurjia matkakertomuksia omista reissuistanne.

Koulujen syyslomalla perheitä kannustetaan viettämään lukulomaa lukemalla yhdessä. Kirja-alan järjestöjen yhteiskampanja toteutetaan nyt toista kertaa, ja kampanja näkyy verkossa ja kuuluu radiossa. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko tukee kampanjaa. Lukuloman tiedote löytyy täältä.

Täältä löydät kirjavinkkejä lapsille ja nuorille ja aikuisille!

#lukuloma #lukuliike #läslov #läsrörelsen

Kirjastoasiointi koronan aikana

Ethän tule sairaana kirjastoon!
Tartuntojen välttämisen suhteen oleellista on oma käyttäytyminen! Eli hyvällä käsi- ja yskimishygienialla sekä suojaetäisyyksistä huolehtimalla jokainen voi omalta osaltaan ehkäistä tartuntojen leviämistä.
Käsidesiä on saatavissa niin kirjastossa kuin Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen aulassa.

Kirjaston peruspalvelut ovat käytössä normaalisti.
Tietokoneet ovat käytettävissä, myös tulostaminen ja skannaaminen on edelleen mahdollista.
Asiakaskoneet desinfioidaan päivittäin tietyin väliajoin. Tämän lisäksi voit halutessasi pyytää asiakaspalvelupisteeltä desinfiointipyyhkeen esim. näppäimistön pyyhkimiseen.
Kirjaston lehtisalin istuinpaikkoja on vähennetty, samoin kuin kirjastotilan kalustusta on muutettu väljemmäksi.
Lainojen uusintakertojen enimmäismäärä on nostettu takaisin kymmeneen (10) korona-tilanteen elämisen vuoksi. Muutos on voimassa toistaiseksi. Näin asiakkaamme voivat halutessaan vähentää kirjastokäyntejä ja sen myötä liikkumista julkisilla paikoilla.

OUTI-verkkokirjasto

OUTI-verkkokirjasto osoitteessa outi.finna.fi on avoinna kellon ympäri.
Verkkokirjaston ja e-aineistojen käyttöön tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin.
Verkkokirjastossa voi tarvittaessa uusia lainoja, maksaa kirjastomaksuja ja hallinnoida omia varauksiaan. Lainojen uusintojen määrä on toistaiseksi nostettu 10 uusintaan. Lainojen eräpäivät ja varausten viimeiset noutopäivät siirrettiin automaattisesti kirjastojen sulkemisajan yli. Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei siis päässyt syntymään kiinniolon aikana!

eKirjasto

OUTI-verkkokirjaston eKirjastosta löytyy e-kirjojen ja e-äänikirjojen lisäksi e-lehtiä, musiikkia, dokumentteja ja elokuvia.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjaston lisäksi on e-palveluita, jotka ovat kaikille avoimia ja vapaasti käytettävissä. Oulun kaupunginkirjaston sivuilta löytyy kattava luettelo: eaineistot

PIN-koodi

Jos olet kadottanut PIN-koodisi, voit nyt tilata uuden e-asiointia varten. Uuden PIN-koodin lähettämistä varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, joka on jo aiemmin liitetty asiakastietoihisi. PIN-koodin voi tilata Unohditko PIN-koodisi -linkin avulla täältä.

Tapahtumat 2020

Muhoksen kunnan tapahtumakalenterista ja Kulttuurikeskus Koivu ja Tähti –facebook-sivuilta  löytyvät tiedot näyttelyistä ja tapahtumista.