Käyttösäännöt

OUTI-kirjastot

OUTI-kirjastoihin kuuluvat Hailuodon, Iin, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän ja Utajärven kirjastot.

OUTI-kirjastoilla on yhteinen asiakas- ja aineistorekisteri sekä kirjastojärjestelmä. OUTI-kirjastokortilla voit käyttää kaikkien OUTI-kirjastojen palveluita. Kirjastokortin saa kaikista OUTI-kirjastoista tai kirjastoautoista. Varaathan henkilöllisyystodistuksesi mukaan ilmoittautuessasi kirjaston asiakkaaksi. Alle 15-vuotiaalla täytyy olla huoltajan kirjallinen suostumus kirjastokorttiin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Ilmoittautumislomake

Tulostettava ilmoittautumislomake OUTI-kirjastojen asiakkaaksi

OUTI-kirjastojen käyttösäännöt

Kirjastossa perittävät maksut

Myöhästymismaksu 0,15€/pv/teos
Lyhytlainan myöhästymismaksu 0,40€/pv/teos
Myöhästymismaksua korkeintaan 5€/ teos
Palautuskehotus 1€
Noutamattoman varauksen maksu 1€
Kaukolainamaksu 1€ + lähettävän kirjaston perimät kulut
Uusi kirjastokortti 3€
Lainauskiellon maksuraja 12€

Lasten ja nuorten aineistosta ei mene myöhästymismaksua. Palautuskehotuksen lähettämisestä peritään aina maksu.

Lainaaminen, varaaminen ja lainojen uusiminen estyy, jos maksuja on 12 euroa tai enemmän. Lasku palauttamattomasta aineistosta lähetetään kahden kuukauden kuluttua eräpäivästä. Jos laskua ei makseta tai aineistoa palauteta, kirjasto siirtää asian perintätoimistolle.

Jos aineisto katoaa tai turmeltuu, aineisto täytyy korvata hankkimalla tilalle uusi kappale tai maksamalla korvaushinta. Elokuvateoksia, digitaalisia pelejä ja tietokoneohjelmia ei voi korvata uudella kappaleella.

Kaikki kertyneet kirjastomaksut on maksettava kerralla.