Suomi 100

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGB

Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumakalenteri

Itsenäisyyden juhlavuonna Muhoksella luvassa on konsertteja, elokuvanäytöksiä, näyttelyitä, retkiä, yhdessä tekemistä ja olemista, luonnosta nauttimista sekä pääjuhla vuoden lopussa. Valtakunnallista ohjelmaa voit tarkastella täällä. Sivulle pääsee myös klikkaamalla oheista kuvaa oikealla.

Voit ehdottaa omaa tai yhdistyksesi tapahtumaa Muhoksen Suomi 100-tapahtumiin lähettämällä siitä tiedot tapahtumatuottaja Jenni Kinnuselle, etunimi.sukunimi@muhos.fi, puh. 044 4970 482.

Juhlavuotta vietetään teemalla ”Yhdessä”.

 

Ismo Alangon Yksin-konsertti

keskiviikko 22.3. klo 19.00, Koivu ja tähti -sali

Muusikko Ismo Alangolla on pitkä ja menestyksekäs ura takanaan. Viimeisen puolentoista vuoden aikana hän on julkaissut uuden albumin ja EP-levyn sekä tehnyt konserttisali-, klubi- ja festivaalikeikkoja. Alanko on lähes nelikymmenvuotisen taiteilijauransa aikana uusiutunut, muuttanut bändikuvioitaan ja siirtynyt musiikkigenrestä toiseen. Muhoksella tarjolla harvinainen kokemus, kun hän palaa ensi esiintymislavoille soolona. Vastaavanlaista hän teki edellisen kerran 90-luvulla. Säestysinstrumentteina ovat kitara ja piano. Laulut hän esittää sellaisina kuin ne sävellyshetkellä ovat olleet, ja lisäksi Yksin-konsertissa sanoitukset nousevat vahvasti esiin.

Liput 28 €. Käteismyynti: kirjasto, kunnanvirasto, kirjastokahvila Joviaali
Varaukset: mirhama(a)gmail.com
 

Johdatus digitaaliseen sukututkimukseen

keskiviikkoisin 12.4.2017-10.5.2017 klo 18.00-20.00, Yläkoulun atk-luokka

Oulujoki-opiston kurssi on tarkoitettu sukututkimusta aloittaville sekä jo jonkin verran sitä harrastaneille. Antaa valmiudet aloittaa itsenäisesti sukututkimusharrastuksen kotikoneelta käsin. Tavoitteena oppia käyttämään erilaisia haku- ja arkistotietokantoja verkossa.

Kurssin sisältö:
– Mitä on digitaalinen sukututkimus?
– Digitaalisten lähdemateriaalien saatavuus ja käyttö verkossa
– Sukututkijan sudenkuopat, vastuu ja etiikka digitaalisessa ympäristössä
– Erilaiset digitaaliset julkaisualustat, mitä niiden käytössä on huomioitava
– Sukututkimuksen muut apukeinot verkossa

Ilmoittautuminen alkaa: 21.2.2017. Ilmoittaudu tästä.

 

Suomalainen hanurikonsertti

perjantai 21.4. klo 19.00-21.00, Koivu ja tähti -sali

Suomalaisessa hanurikonsertissa esiintyvät Veikko Ahvenainen sekä hänen vaimonsa Carina Nordlund.

Suomalaisessa hanurikonsertissa esiintyvät Veikko Ahvenainen sekä hänen vaimonsa Carina Nordlund.

Suomea juhlitaan harmonikkakonsertilla Koivu ja Tähti -salissa, kun tilaisuudessa esiintyvät harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa harmonikkataituri Carina Nordlund sekä Oulujoki-opiston opettaja Mikko Oikarinen oppilaineen.

Juhlaohjelmassa kuullaan maamme historiaan liittyviä muistorikkaita säveliä, kuten Jääkärien marssi, Sotilaspoika, Muistoja Pohjolasta, Veteraanin iltahuuto, Äänisen aallot, Eldankajärven jää, Säkkijärven polkka, Finlandia ym. Tilaisuus päättyy yhteisesti laulettuun Maamme-lauluun. Väliajalla yleisö voi tutustua Ahvenaisen laajaan levytystuotantoon.

Tilaisuudessa julkistetaan Veikko Ahvenaisen uusin Suomi 100-vuotta CD-albumi. Levy sisältää 16 maamme historiaan liittyvää kappaletta. Levyllä soittavat Veikon lisäksi Carina Norlund ja laulusolistina on Erkki Liikanen. Uudella levytysennätyksellä (1046 kpl) Ahvenainen on Suomen ja eräs maailman eniten levyttänein artisti kautta aikojen.

Liput 13 € ovelta.

Keväinen kuorokonsertti

keskiviikkona 26.4., Muhoksen seurakuntatalo

Keväisessä kuorokonsertissa kuullaan yhteisvastuukeräyksen hyväksi suomalaista musiikkia. Esiintymässä kirkkokuoro ja lapsikuoro. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Järjestäjä: Muhoksen seurakunta

Kuvataidekoulun kevätnäyttely

toukokuu, Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

 

Opetus- ja varhaiskasvatuspalveluiden aamu- ja iltapäivätoiminnan Suomi 100 -näyttely

1.-21.5., Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

 

Suomi100_kuvitustapetit_pysty_1_RGB

Suomi 100: Muhoksen vappu

maanantai 1.5., Muhoksen tori

Muhoksen torilla juhlitaan Suomen satavuotista taivalta vappuajojen rinnalla. Mukana ohjelmassa sotaveteraanit sekä nuorisobändien ohjelmaa. Vuodesta 1968 alkaen Oulun MC on järjestänyt motoristien marssin Oulusta Raksilan marketeilta Muhokselle.

Kiehumispiste-dokumentti

perjantai 12.5. klo 18.00, Koivu ja tähti -sali

J. V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivää juhlitaa Muhoksella dokumenttielokuvanäytöksellä. Elina Hirvosen ohjaama Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvapaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Esityksen kesto 1,5 h / K-7.
Kiehumispiste-elokuvan kotisivut

Suomen luonnon päivä: Villiinny keväästä

lauantai 20.5.

Suomen luonnon päivää juhlistetaan Muhoksella Montan kala-apajan avajaisilla sekä LohtaLeipää-tapahtumalla. Kirkkosaaren rantaan raivataan talkoilla luontopolku. Leppinimen kauneuspuro vesiputouksineen avautuu yhdessä ihailtavaksi.

Helatorstain Kansanlaulukirkko

torstai 25.5. klo 12.00, Muhoksen tori

Suomalaiseen kansalauluperinteeseen nojaava tapahtuma yhteislauluineen torilla.

Järjestäjä: Muhoksen seurakunta

Suomalainen laulu- ja kitarakonsertti

sunnuntai 4.6. klo 16.00, Koivu ja tähti -sali

Hannu Annala ja Hannu Ilmolahti esiintyvät. Konsertissa myös yhteislaulua.

Pääsymaksu 15 €. Ennakkomyynti kirjastossa toukokuun alusta alkaen (käteismaksu).

Puukonterän valmistus

ma-pe 5.-16.6. klo 17.00-20.45, Yläkoulun puukäsityön tila

Oulujoki-opiston kesäkurssilla valmistetaan puukonterä oikeita työmenetelmiä ja oppeja käyttäen. Voit halutessasi tehdä kurssilla myös puukonkahvan. Kurssimaksu ei sisällä puukonvalmistusmateriaaleja. Kurssin opettajana on puukonvalmistuksen v. 2016 Pohjoismaiden mestari ja moninkertainen SM-mestari Markku Parkkinen.

Ilmoittautuminen alkaa: 20.2.2017. Ilmoittaudu tästä.

Tervasoutu

perjantai 16.6. klo 17.00-18.00, Leppiniemi

Tervasoutu saapuu perinteiseen tapaan Leppiniemeen ja jatkaa matkaansa seuraavana aamuna Kirkkosaaresta. Montan leirintäalueella tanssit perjantai-iltana.

Suomen luonnon päivä: Rakastu kesäyöhön

lauantai 17.6., Leppiniemi/Montta

Runoesityksiä, piknik-henkeä, kotieläinpiha, yhteislaulua ja illan huipentava kahden luukun ohijuoksutusnäytös.

Suomi 100: Taide- ja käsityötapahtuma

lauantai 15.7. klo 10.00-15.00, Muhoksen tori

Taide- ja käsityöyrittäjien paikallista osaamista esitellään tapahtumassa, jossa julkistetaan myös uusi, joka toinen vuosi kasvava muistomerkki. Mukana Muhoksen Mimmi Hannele Repo. Tapahtumassa on mahdollista osallistua myös Koko Suomi tanssii -haasteeseen.

Suomen luonnon päivä: Juhli luontoa

lauantai 26.8., Montta/Rokua

Kuorot esiintyvät kansallispuistoissa.

Suomi 100: Kotiin

perjantai 29.9. klo 18.00-19.00, Koivu ja tähti -sali

Pohjoisen oopperakomppanian tuottama ja Jouko Tötterströmin säveltämän Kotiin-esityksen kantaesitys. Teos perustuu evakkojen, maahanmuuttajien, siirtolaisten ja pakolaisten tarinoihin. Teoksen pääteemana on vierauden ja ulkopuolisuuden tunne, joka syntyy kotinsa jättäneille.

Juhlavuoden näyttely ja Oulujoki-ilta

1.11.2017 klo 17.30, Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

Juhlavuoden näyttelyyn tulevat esille Oulujoki-aiheiset kuvat ennen ja nyt. Näyttelyn avajaisia vietetään yhdessä Oulujoki-illan kanssa.

Suomi 100 vuotta -juhlakonsertti

sunnuntai 3.12., Muhoksen kirkko

Muhoksen seurakunnan järjestämässä konsertissa esiintyvät Vaalan, Utajärven ja Muhoksen kirkkokuorot, Cantio-kuoro sekä Utajärven puhallinorkesteri.

Suomi 100: Sataspektaakkeli

maanantai 4.12. klo 18.00-19.00, Tähtiareena

Itsenäisyyden juhlavuosi huipentuu pääjuhlaan. Tunnin mittaisesta Sataspektaakkelista vastaavat Muhoksen esi- ja peruskoululaiset yhdessä lukion sekä Oulujoki-opiston kanssa. Juhlaan ovat kaikki tervetulleita!

Muutokset mahdollisia. Ulkotapahtumissa säävaraus.