Suomi 100

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGB

Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumakalenteri

Itsenäisyyden juhlavuonna Muhoksella luvassa on konsertteja, elokuvanäytöksiä, näyttelyitä, retkiä, yhdessä tekemistä ja olemista, luonnosta nauttimista sekä pääjuhla vuoden lopussa. Valtakunnallista ohjelmaa voit tarkastella täällä. Sivulle pääsee myös klikkaamalla oheista kuvaa oikealla.

Voit ehdottaa omaa tai yhdistyksesi tapahtumaa Muhoksen Suomi 100-tapahtumiin lähettämällä siitä tiedot tapahtumatuottaja Jenni Kinnuselle, etunimi.sukunimi@muhos.fi, puh. 044 4970 482.

Juhlavuotta vietetään teemalla ”Yhdessä”.

 

Kansallisen veteraanipäivän juhla

27.4. klo 18.00, Seurakuntatalo

Järjestäjät: Muhoksen kunta ja Muhoksen seurakunta
 

Kuvataidekoulun kevätnäyttely

11.4.-15.5., Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

Oulujoki-Opiston Kuvataidekoulun kevätnäyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 11.4. klo 18 Koivu ja tähti -kulttuurikeskuksessa. Näyttely on esillä kulttuurikeskuksen aulassa 15.5. saakka. Tervetuloa ihastelemaan nuorten taiteilijoiden kädenjälkeä!

 

Opetus- ja varhaiskasvatuspalveluiden aamu- ja iltapäivätoiminnan Suomi 100 -näyttely

1.-21.5., Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

 

Suomi 100: Muhoksen vappu

maanantai 1.5. klo 10.00-18.00, Muhoksen tori

Muhoksen torilla juhlitaan Suomen satavuotista taivalta vappuajojen rinnalla. Mukana ohjelmassa sotaveteraanit sekä nuorisobändien ohjelmaa. Vuodesta 1968 alkaen Oulun MC on järjestänyt motoristien marssin Oulusta Raksilan marketeilta Muhokselle.

Muhoksen torilla kuvataan myös musiikkivideota. Kuvaukset järjestetään kunnantalon ja suihkulähteen välisellä alueella klo 15.30 alkaen. Paikalle toivotaan moottoripyöräasuisia ihmisiä kypäröineen ja hanskoineen. Osallistujien kasvoja ei näytetä kuvissa, vaan osuus kuvataan kypärät päässä. Videon kuvaaminen kestää n. 20 min.

 

Juice – aika jätti -konsertti

perjantai 5.5. klo 19.00, Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus

Oulujoki-Opisto ja Muhoksen kulttuuritoimi järjestää yhteistyössä Pudasjärven kansalaisopiston kanssa Juice – aika jätti -konsertin. Aikaansaannoksena on kokonaisuus, joka koostuu Juicen sekä musiikillisesta että kirjallisesta tuotoksesta. Konsertissa Juicen kuolemattomia sävellyksiä ja sanoituksia esittävät musiikinopettajat ja oppilaat.

Vapaa pääsy. Ohjelmamaksu 10 €.

 

Suomi 100: Unelmien liikuntapäivä

keskiviikko 10.5. klo 13.00-15.00, Muhoksen tori

Muhoslaisten yhdistysten, eläkeläisten ja urheiluseurojen järjestämä moninainen liikuntatapahtuma torilla liikuttaa kansaa valtakunnallisena Unelmat liikkeelle -päivänä. Suomen Olympiakomitean hallinnoima tapahtuma on osa valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää. Esiintymisiä ja kahvitarjoilu. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.
 
 

Suomi100_kuvitustapetit_pysty_1_RGB

Kiehumispiste-dokumentti

perjantai 12.5. klo 18.00, Koivu ja tähti -sali

J. V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivää juhlitaan Muhoksella dokumenttielokuvanäytöksellä. Elina Hirvosen ohjaama Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvapaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Esityksen kesto 1,5 h / K-7.
Kiehumispiste-elokuvan kotisivut
 

Suomen luonnon päivä: Villiinny keväästä

lauantai 20.5.

Suomen luonnon päivää juhlistetaan Muhoksella Montan kala-apajan avajaisilla sekä LohtaLeipää-tapahtumalla. Kirkkosaaren rantaan raivataan talkoilla luontopolku. Leppinimen kauneuspuro vesiputouksineen avautuu yhdessä ihailtavaksi.

Helatorstain Kansanlaulukirkko

torstai 25.5. klo 12.00, Muhoksen tori

Suomalaiseen kansalauluperinteeseen nojaava tapahtuma yhteislauluineen torilla.

Järjestäjä: Muhoksen seurakunta
 

Suomalainen laulu- ja kitarakonsertti

sunnuntai 4.6. klo 16.00, Koivu ja tähti -sali

Hannu Annala ja Hannu Ilmolahti esiintyvät. Konsertissa myös yhteislaulua.

Pääsymaksu 15 €. Ennakkomyynti kirjastossa toukokuun alusta alkaen (käteismaksu).
 

Puukonterän valmistuskurssi

ma-pe 5.-16.6. klo 17.00-20.45, Yläkoulun puukäsityön tila

Oulujoki-opiston kesäkurssilla valmistetaan puukonterä oikeita työmenetelmiä ja oppeja käyttäen. Voit halutessasi tehdä kurssilla myös puukonkahvan. Kurssimaksu ei sisällä puukonvalmistusmateriaaleja. Kurssin opettajana on puukonvalmistuksen v. 2016 Pohjoismaiden mestari ja moninkertainen SM-mestari Markku Parkkinen.

Ilmoittautuminen alkaa: 20.2.2017. Ilmoittaudu tästä.
 

Tervasoutu

perjantai 16.6. klo 17.00-18.00, Leppiniemi

Tervasoutu saapuu perinteiseen tapaan Leppiniemeen ja jatkaa matkaansa seuraavana aamuna Kirkkosaaresta. Montan leirintäalueella tanssit perjantai-iltana.
 

Suomen luonnon päivä: Rakastu kesäyöhön

lauantai 17.6., Leppiniemi/Montta

Runoesityksiä, piknik-henkeä, kotieläinpiha, yhteislaulua, musiikkiesityksiä ja illan huipentava kahden luukun ohijuoksutusnäytös.
 

Taidegalleria – Café Terttu Jurvakaisen 40-vuotiskesänäyttely

ke-su 17.6.-31.8.2017 klo 12.00-17.00, Nykäläntie 18, Muhos

40 vuotta on kulunut Terttu Jurvakaisen taidegallerian avaamisesta 1977 ja 50 vuotta Jurvakaisen ensimmäisestä näyttelystä Helsingissä 1967. Kesänäyttely esittelee suomalaista nykytaidetta laajassa ja monipuolisessa näyttelyssä, jossa on esillä maalauksia, veistoksia ja lasiteoksia seitsemältä tunnetulta taiteilijalta.

Näyttelyn taiteilijat:
Lasitaiteilija Alma Jantunen, Nuutajärvi
Kuvanveistäjä Veikko Myller, Helsinki
Kuvanveistäjä Lasse Nissilä, Jokirinne
Kuvanveistäjä Veikko Nuutinen, Helsinki
Lasitaiteilija Ritva-Liisa Pohjalainen, Kuopio
Taidemalari Veikko Törmänen, Oulu
Taidemaalari Terttu Jurvakainen, Muhos
 

Suomi 100: Toritapahtuma

lauantai 15.7. klo 10.00-15.00, Muhoksen tori

Taide- ja käsityöyrittäjien paikallista osaamista esitellään tapahtumassa, jossa julkistetaan myös uusi, joka toinen vuosi kasvava muistomerkki. Mukana Muhoksen Mimmi Hannele Repo. Tapahtumassa on mahdollista osallistua myös Koko Suomi tanssii -haasteeseen.
 

Suomen luonnon päivä: Juhli luontoa

lauantai 26.8., Montta/Rokua

Kuorot esiintyvät kansallispuistoissa.

 

Suomi 100: Kotiin-esitys

perjantai 29.9. klo 18.00-19.00, Koivu ja tähti -sali

Pohjoisen oopperakomppanian tuottama ja Jouko Tötterströmin säveltämän Kotiin-esityksen kantaesitys. Teos perustuu evakkojen, maahanmuuttajien, siirtolaisten ja pakolaisten tarinoihin. Teoksen pääteemana on vierauden ja ulkopuolisuuden tunne, joka syntyy kotinsa jättäneille.
 

Juhlavuoden näyttely ja Oulujoki-ilta

1.11.2017 klo 17.30, Koivu ja tähti -kulttuurikeskus

Juhlavuoden näyttelyyn tulevat esille Oulujoki-aiheiset kuvat ennen ja nyt. Näyttelyn avajaisia vietetään yhdessä Oulujoki-illan kanssa.
 

Suomi 100 vuotta -juhlakonsertti

sunnuntai 3.12., Muhoksen kirkko

Muhoksen seurakunnan järjestämässä konsertissa esiintyvät Vaalan, Utajärven ja Muhoksen kirkkokuorot, Cantio-kuoro sekä Utajärven puhallinorkesteri.
 

Suomi 100: Sataspektaakkeli

maanantai 4.12. klo 18.00-19.00, Tähtiareena

Itsenäisyyden juhlavuosi huipentuu pääjuhlaan. Tunnin mittaisesta Sataspektaakkelista vastaavat Muhoksen esi- ja peruskoululaiset yhdessä lukion sekä Oulujoki-opiston kanssa. Juhlaan ovat kaikki tervetulleita!
 

Muutokset mahdollisia. Ulkotapahtumissa säävaraus.